Începe ”bătălia” liceelor din Gorj pentru bobocii din toamnă

Liceele din județul Gorj și-au prezentat oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023. Evenimentul a fost organizat de Inspectoratul Școlar Județean și  Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Gorj și a fost găzduit de Shopping City Mall Tg Jiu. 

Printre participanți s-au numărat zeci de elevi, profesori și directori ai unităților de învățământ din județul nostru. Pentru a fi cât mai convingători, oferta educațională a fost prezentată chiar de elevii liceelor. Fiecare s-a bazat pe specificul școlii sale. Astfel, cei de la Liceul de Arte "Constantin Brăiloiu" din Tg Jiu au pus in scenă momente artistice. S-a cântat muzică populară, clasică și instrumentală, iar tinerii au purtat costume tradiționale. La rândul lor, elevii de la liceele teoretice au scos in față toate cupele, trofeele și diplomele pe care le-au obținut la competiții naționale și internaționale. Un stand care a avut "priză" la participanți, a fost cel al Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă unde au putut fi degustate preparate gătite chiar de către elevi. 

Elevii de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” au fost la mall cu roboții cu care au câștigat deja câteva competiții. 

Potrivit inspectorului școlar general al ISJ Gorj, Dana Constantinescu, evenimentul a fost unul de succes: "Ne bucurăm că am putut organiza Târgul ofertelor educaționale și  vreau să subliniez că am avut parte de toată implicarea directorilor de unități de învățământ. Cei de la licee s-au mobilizat exemplar pentru ca standul lor să exemplifice perfect activitățile la care vor participa viitorii liceeni, iar directorii și profesorii de la școlile generale au răspuns afirmativ la invitația noastră și i-au adus pe copii, in grupuri organizate, la acest eveniment”.

EXAMEN

În toamnă, sunt așteptați să intre la liceu aproape 3.000 de elevi. Înscrierile la examenul de bacalaureat încep pe 23 mai, iar prima probă este programată pe 6 iunie. Primele rezultate sunt afișate pe 27 iunie.

Galerie foto





Vizualizări: 1,904

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: