Theo Evans revine la Târgu Jiu pe 15 august

Antrenorul Theo Evans a confirmat recent că a semnat prelungirea contractului cu Energia Rovinari şi că va sosi la Târgu Jiu pe data de 15 august. În absenţa sa, de pregătirea echipei care s-a reunit de luni la Sala Sporturilor se va ocupa antrenorul secund Laurenţiu Răuţ, care are sub comanda sa cinci foşti jucători din lot dar şi doi juniori. Tehnicianul Energiei nu va veni la Târgu Jiu cu jucătorii americani care au încheiat sezonul trecut cu Energia, urmând ca doar unul dintre aceştia să mai prelungească contractul cu echipa gorjeană. 
 Lotul Energiei s-a reunit luni la Târgu Jiu dar fără ca toţi jucătorii să fie prezenţi şi fără antrenorul principal. Formaţia s-a clasat pe locul şapte în sezonul competiţional 2008-2009 acesta fiind şi primul sezon pe prima scenă a baschetului românesc. Theo Evans, antrenorul principal al echipei Energia Rovinari, se va alătura echipei în data de 15 august el precizând pentru site-ul numaibaschet.ro că este la curent cu criza financiară din România. 

Reporter: Aţi aflat că echipele din România au fost afectate de criza financiară mondială?â
Theo Evans: Criza financiară a lovit din plin echipa de baschet de la Târgu Jiu. Având la dispoziţie un buget foarte mic a devenit foarte dificil să păstrăm jucătorii care în sezonul precedent au ajutat echipa. Mi-am dorit foarte mult să îl readuc pe Louis Darby la Târgu Jiu şi pentru sezonul următor, la fel şi-a dorit şi el, dar situaţia incertă din jurul echipei şi oferta tentantă de la Piteşti l-au făcut să semneze pentru BC Argeş. Am discutat cu Louis de multe ori în această perioadă şi îi urez mult succes alături de noua sa echipă. Sunt convins că va deveni unul dintre cei mai buni jucători ai ligii.
Rep.: În aceste condiţii cum veţi aborda noul sezon?
T.E.: Vom aborda sezonul 2009-2010 cu un buget foarte mic, mult scăzut faţă de cel din sezonul trecut. Cu toate acestea avem o echipă şi un grup de jucători pe care îi consider capabili să se ridice la cel mai înalt nivel în Divizia A.Am încredere deplină în jucători, organizaţie, antrenorul asistent "Ray" ( Laurenţiu Răuţ) şi întregul oraş Târgu Jiu. Ştiu că toţi vor munci din greu în noul sezon.
Rep.: La ce se pot aştepta fanii din Târgu Jiu în noul sezon?
T.E.: În sezonul ce va începe fanii se pot aştepta să îi vadă la lucru mai mult pe Amărghioalei, Ilie, Stroescu şi Apostol. De asemenea, lotul va fi completat cu jucători din Târgu Jiu şi vom promova un junior la prima echipă pentru a câştiga experienţă la nivel de Divizia A. Patru jucători străini au deja contractele semnate şi sunt dispuşi să facă totul pentru ca întregul oraş să fie mândru de echipa de baschet. Al cincilea şi ultimul jucător străin nu a fost găsit deocamdată, dar el va semna cât de curnd şi va sosi la echipă împreună cu ceilalţi străini, la data prevăzută.
Rep.: Ce jucători americani aveţi în vedere penttru acest nou sezon?
T.E.: Porter Troupe va reveni la Târgu Jiu alături de un coleg de al său de la Vancouver Volcanoes - Kevin Tyner. Acestora şi se vor alătura Justin Griffin - care a evoluat în Germania şi Mexic, respectiv Brandon Cole - a evoluat în China, Mexic şi Chile.
Rep.: Aţi stat aproape un an la Târgu Jiu, v-aţi acomodat deja acolo?
T.E.: În perioada petrecută la Târgu Jiu am învăţat multe despre România. Am aflat că oamenii din Târgu Jiu sunt puternici şi dispuşi să muncească împreună pentru realiza un ţel. Mă bucur că voi reveni la Târgu Jiu şi sunt convins că voi fi susţinut de fani, familia de la Târgu Jiu. Energia Rovinari poate fi o echipă de elită în Divizia A.


Porter Troup revine 

Odată cu revenirea sa la Târgu Jiu, Theo Evans, îl va readuce la Târgu Jiu pe Porter Troupe, singurul dintre cei care au evoluat sezonul trecut pentru Energia.
Cu acesta vor mai veni însă şi alți trei baschetbaliști americani, unul fiind chiar de la Vancouver, echipa antrenată în SUA de Theo Evans. Este vorba de fundașul Kevin Tyner, acesta urmând să fie înlocuitorul lui Josh Jackson. Tyner a fost titular la Vancouver în 2009, a jucat în medie 36,2 minute pe meci, a marcat 16,8 puncte pe meci și a fost cel mai bun pasator al echipei sale cu o medie de 9 pase decisive pe meci. Antrenorul Theo Evans a precizat că va mai aduce la Energia și pe Justin Griffin, care a evoluat și în prima ligă din Germania, la Nurnberg. Griffin are 1,93 m și poate evolua cu succes atât pe postul de shooting guard cât și ca small forward, în termeni baschetbalistici. Al patrulea american care va veni la Energia va fi Brandon Cole, acesta urmând să joace pe postul pivotului Kibwe Trim. Brandon Cole a mai jucat în China, Mexic și Chile.

Vizualizări: 94

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: