Tilincă e golgheter în amicale

Pandurii au înscris de 27 de ori în meciurile amicale disputate în perioada de pregătire şi au primit doar opt goluri în şapte partide. Atacul pare a fi acum punctul forte al echipei lui Sorin Cârţu după ce sezonul trecut a fost punctul slab al echipei. Nici apărarea nu s-a lăsat mai prejos, linia de fund şi portarii făcându-şi datoria în cele şapte meciuri disputate până acum şi primind în medie câte un gol pe meci. Cel mai bun marcator al echipei în amicale a fost Cosmin Tilincă cu cinci reuşite, câte una în medie de fiecare meci la care a fost folosit, el fiind ţinut la două jocuri pe bancă pentru a putea fi testaţi alţi atacanţi. 

Golgeterul perioadei de pregătire este Cosmin Tilincă cu cinci goluri marcate, la meciul cu ciprioţii de la Limassol acesta reuşind din nou o dublă ca şi la primul amical al verii. Cu toate acestea atacantul care a fost accidentat mai bine de jumătate din sezonul trecut spune că nu e mulţumit şi că doreşte să înscrie mai mult în campionat: „Totdeauna se vrea mai mult. E ceva normal la un atacant. Puteam înscrie mai multe, mai ales că la meciurile în care am jucat am avut foarte multe ocazii de a marca. Orice atacant îşi doreşte să înscrie cât mai multe goluri şi niciodată nu se poate mulţumi cu un anumit număr de goluri. Dar normal e bine până la urmă că am şi reuşit să înscriu şi aceste goluri acum în perioada de pregătire, sper să înscriu şi mai multe în campionat.”

Toţi atacanţii au înscris 

În ceea ce priveşte stagiul de pregătire din Austria, Tilincă este de părere că a fost unul destul de greu dar care s-a încheiat cu bine: „E ceva normal în această perioadă de pregătire. Am avut şi multe meciuri pentru că în acest stagiu s-a urmărit mai mult partea tehnico-tactică a antrenamentelor şi de aceea au fost jocurile de verificare pentru că se dorea formarea unei echipe. Domnul Cârţu a conturat deja echipa din tot lotul care e aici. Normal că a fost şi un stagiu bun din punctul de vedere al rezultatelor deşi se poate spune că adversarii au lăsat puţin de dorit.” Rezultatele bune obţinute la jocuri sunt mulţumitoare chiar dacă nu toţi adversarii au fost destul de puternici iar faptul că toţi atacanţii au înscris îl bucură şi pe Tilincă: „Suntem mulţumiţi pentru că am avut rezultate bune la jocuri, două rezultate de egalitate şi în rest numai victorii. Atacanţii şi-au făcut datoria aproape la fiecare meci şi au înscris. Asta înseamnă că suntem pe un drum bun în acest moment.” 

Este 100 % refăcut şi apt de joc 

Tilincă a avut două probleme medicale cauzate de accidentarea de la Iaşi sezonul trecut, acum fiind refăcut complet 100% şi pregătit pentru a prinde primul unsprezece: „Eu zic că sunt refăcut şi apt. Sunt convins de asta pentru că am făcut pregătirea fără nici o zi de pauză, sunt pregătit 100% şi normal că mă simt în formă. Sunt mulţumit mai ales că nu am mai avut nici o accidentare şi că nu am lipsit la nici un meci şi la nici un antrenament. Totul a decurs normal pentru mine în acest stagiu şi cred că e foarte bine pentru un jucător să aibă continuitate la antrenamente şi la meciuri.”
Deşi a început mai multe meciuri din postura de rezervă Tilincă nu e supărat şi crede că nu s-a făcut în acest stagiu o diferenţă între rezerve şi titulari: „Nu cred că s-a făcut diferenţa acum între titulari şi rezerve, s-au făcut doar echipe echilibrate cum ne-a spus antrenorul şi atunci au fost meciuri la care am intrat din prima repriză dar si din a doua. Îmi doresc să fiu titular în campionat şi pentru asta lupt şi mă pregătesc.. E normal că doar rezultatele echipei şi golurile marcate mă pot face să joc titular.” Tilincă a jucat destul de puţine meciuri sezonul trecut, accidentându-se grav în tur şi revenind abia pe finalul sezonului când juca doar pe finalul meciurilor. Chiar şi în aceste condiţii a reuşit să fie golgheter al echipei sezonul trecut alături de Piţurcă şi Stângă, fiecare marcând de patru ori. 
Bine pregătiţi dar puţin obosiţi 

Atacantul pandurilor crede că echipa este bine pregătită după acest stagiu deşi se simte o stare de oboseală normală după cantonament: „E o perioadă în care pregătirea a fost mai intensă dar s-a văzut că echipa este mai puternică. Fiecare jucător a înţeles ce vrea domnul Cârţu, să dea fiecare şi cam ce cere de la fiecare jucător. Încearcă fiecare pe cît poate să se acomodeze cerinţelor antrenorului. Cei care vor reuşi eu cred că vor şi juca. Momentan echipa e puţin obosită pentru că e o perioadă de final de cantonament şi e ceva normal. Urmează acum o săptămână pregătitoare pentru meciurile de campionat şi sperăm să ne revenim din oboseală.”





Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: