Tismana: Grădină de-a lungul lacului de acumulare

Autoritățile locale din Tismana vor să realizeze prima gradină publică și primul parc de pe raza orașului. Este vorba de un proiect pentru care vor încerca să obțină finantare de la Uniunea Europeană. Aceste două investiții ar urma să fie realizate în zona lacului de acumulare din oraș. Investiția este una de anvergură. Numai partea de cofinanțare a primăriei, care este de 2% din valoarea proiectului, se ridică la 600 de mii de lei.

Grădina Publică a orașului Tismana va fi realizată pe zona fostei fabrici de betoane, acolo unde în prezent sunt aruncate tot felul de deşeuri.

Autorităţile vor să pună în valoare zona prin înfiinţarea unor spaţii de picnic, parcări, locuri de joacă şi alte astfel de lucruri. "Grădiniţa publică şi parcul vor fi realizate în punctul numit "Coada Lacului". În apropiere este o zonă de aproximativ 2 ha pe care noi dorim să realizăm un parc, pe amplasament a fost în urmă cu 30 de ani fabrica de betoane și alte construcții care au lăsat urme urâte, e vorba de prefabricate de beton. Vrem să punem în valoare lacul de acumulare, pe malul lui se pot desfășura activități de picnic, activități recreative, de destindere. Am găsit o linie de finanțare", a declarat Marian Slivilescu, primarul orașului Tismana.    

Bâlciul din Sf. Maria va fi mutat

Autoritățile locale au început demersurile pentru realizarea acestui proiect grandios. Recent au solicitat de la Agenția de Mediu acordul de mediu necesar pentru efectuarea lucrărilor. "Este foarte bine că autoritățile publice locale își depun proiecte pentru finanțare externă pentru că este motorul de dezvoltare. Este un lucru foarte bun ceea ce încearcă să realizeze orașul Tismana ca și unitate teritorială a județului Gorj. Nu se impune evaluarea impactului asupra mediului". a explicat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj.  

Dacă autoritățile vor obține finanțare din fonduri europene va trebui să realizeze parcul și grădina publică în doi ani.

Primarul din Tismana, Marian Slivilescu, spune că aici vor fi mutate și toate bâlciurile și festivalurile de peste an. Cel mai faimos eveniment este bâlciul de Sfânta Maria, în 15 august, care până acum a fost organizat în islaz. "Aș vrea să mutăm bâlciurile, festivalurile, nedeile acolo, în interiorul parcului și să avem dotările necesare. Să avem un pavilion cu o posibilitate de a fi privit de 400 de persoane, plus 200 din grădina publică și am dori să concentrăm toate activitățile noastre culturale în apropiere", a mai spus primarul din Tismana.

Vizualizări: 3,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: