Funcţionar obligat de prefectură să dea banii înapoi. Ce a făcut!

Un angajat al primăriei Stejari este bun de plată după ce Prefectura Gorj a stabilit că acesta, mai bine de o jumătate de an, a primit un spor ilegal. Este vorba de coordonatorul șoferilor de microbuze școlare, care a primit în plus la salariul lunar circa 200 de lei, în baza unei decizii a fostului primar al comunei.

Angajatul respectiv din cadrul primăriei Stejari a beneficiat de un spor acordat printr-o decizie a fostului primar Ștefan Lupu încă din luna aprilie a.c., spune actualul primar al comunei Robert Păiuș. "Nu l-am acordat eu, era deja acordat de fostul primar. Este vorba de un coordonator de transport al primăriei, Mihai Rădulescu, de la microbuzele de copii. Cei de la Prefectură ne-au cerut să-i sistăm sporul de 25% din salariu, că este necuvenit. Fostul primar îl acordase pentru că faţă de ceilalţi şoferi era şi coordonator de transport", a declarat Robert Păiuș, primarul comunei Stejari.
Acum salariatul în cauză trebuie să returneze sumele primite necuvenit. Coordonatorul şoferilor de microbuze răspunde de activitatea a doi șoferi, iar actualul primar a explicat că acesta ar fi solicitat sporul fiind motivat de alţi coordonatori de la alte primării care au aceleași atribuții și care încasează acel spor.
Reprezentanţii Prefecturii Gorj au cerut administraţiei locale să revoce dispoziţia fostului primar pentru acest salariat, considerând că nu a existat o bază legală pentru acordarea sporului respectiv. Pentru că cei de la primărie nu au dat curs dispoziţiei juriştilor Palatului Administrativ în ultimele luni, aceștia din urmă au cerut în instanţă anularea actului administrativ. Asta s-a întâmplat vineri, 11 noiembrie. Tot atunci primarul din Stejari a anulat dispoziţia vechiului primar al comunei, drept urmare cei de la Prefectura Gorj spun că renunţă la acţiunea în instanță. "Printr-o dispoziţie dată de fostul primar se acordase un spor ilegal unei persoane din primărie. Îi dăduseră un spor de 25% care nu avea temei legal. Am corespondat cu dumnealor. La un moment dat, văzând că o tot lungeau, am dat drumul la acţiunea în instanţă", a explicat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Verificarea Legalităţii Actelor din cadrul Prefecturii Gorj.

Vizualizări: 1,731

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: