Tismana: Groapă de gunoi transformată în teren de fotbal

Sărbătoare mare vineri în satul Pocruia, din Tismana. Trei consilieri locali inaugurează un miniteren de fotbal unde se vor desfăşura campionatele de fotbal ale oraşului. Pentru a crea o atmosferă pe cinste, consilierii locali au invitat şi o formaţie de muzică populară de la Rovinari.

Sport, muzică şi voie bună. De asta vor avea parte sătenii de la Pocruia vineri, de Izvorul Tămăduirii. Trei consilieri locali inaugurează un miniteren de fotbal realizat din fonduri proprii şi sponsorizări. „Terenul nu este terminat 100%, dar vrem să dăm drumul la competiţii între cele 12 localităţi din oraşul Tismana. Jumătate este parcare pentru enoriaşii care vin la Biserica Sf. Mihail şi Gavril de la Pocruia. Este un teren care a fost făcut groapă de gunoi şi l-am amenajat noi, am făcut umplutură, l-am tasat, l-am împrejmuit, am făcut porţi şi mai avem să facem şi vestiare, dar îi dăm drumul şi aşa”, a declarat Ion Popescu, consilier local independent la Tismana.

„Vrem să fie mai mult un loc de comunicare”

Meciul de inaugurare se va juca între Viitorul Pocruia şi o echipă surpriză, anunţă organizatorii. Fotbalul pare să fie sportul preferat al locuitorilor din Tismana. „Toate satele componente au câte o echipă de fotbal, vineri aplicăm şi regulamentul de desfăşurare, vedem şi echipele. Şi Poliţia vrea să-şi facă echipă, şi Pompierii, şi Primăria. Vrem să fie mai mult un loc de comunicare, să vină oameni de la Topeşti până la Costeni, să fie comunicare între oameni, între sate, se vede Vasile de la Topeşti cu Gheorghe de la Costeni după nu ştiu câţi ani. Asta ne dorim. Terenul l-am făcut pentru şapte contra şapte”, a mai spus consilierul local Ion Popescu.

Alternativă la jocurile pe calculator

În prezent, oraşul Tismana are teren de fotbal pe care joacă echipa de liga a IV-a, Energetica Tismana. Terenul ce va fi inaugurat la Pocruia este destinat jucătorilor de orice vârstă, inclusiv copiilor. „Noi am făcut un teren pentru toate vârstele, inclusiv campionate între şcolile gimnaziale, să nu mai aibă copilul timp de Balena Albastră, să vină să bată mingea pe terenul de sport. Până acum am cheltuit în jur de 1.500 de euro, banii noştri, ai consilierilor locali şi câteva sponsorizări”, a mai spus  Ion Popescu, consilier local independent.   

Vizualizări: 6,183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: