Toader Pasti (PSD): Ne-am culcat pe urechea că lumea e obligată să ne voteze!

Consilierul municipal Cristian Toader Pasti şi-a dat seama de ce partidul său a pierdut Primăria Târgu Jiu, după ce a condus-o timp de aproape 17 ani. Pasti a explicat că a fost prea multă lejeritate în sânul partidului în perioada campaniei electorale.

„Au crezut că «Domnule, lumea e obligată să ne voteze. Ieșim fără probleme și vom câștiga detașat. Prezență mică la vot, câștigăm detașat». Iată că s-a dat peste cap încă un mit cu prezența la vot, deși aveam un electorat captiv. Am spus că ne dădeam cu stângul în dreptul într-o zi, iar în alta cu dreptul în stângul. Au fost mai mulți factori care au dus la acest rezultat. Aurel Popescu a fost și consiliat foarte prost”, a explicat Pasti.

Pe de altă parte, Aurel Popescu a evitat dezbaterile politice în campania electorală. El a ales să meargă doar să se promoveze. „După o emisiune, domnul Caragea mi-a spus: «domnul Pasti, spuneți-i domnule, să vină la dezbateri că nu îl jignește nimeni!». M-am dus și i-am spus: «măi, Aurel, părerea mea este să mergi și la dezbateri». Strategia a fost însă ca el să meargă doar să prezinte programul și realizările, fără să meargă în această bătălie electorală. Iar o mare greșeală pe care Aurel a recunoscut-o: «băi, Cristi, am greșit aici!». Aurel, la momentul acesta, știe foarte multe greșeli care s-au făcut sau nu din vina lui”, susține Toader Pasti.

„Oamenii nu îl cunoșteau pe stradă!”

Și strategia de campanie a fost una slabă, susține Pasti. Acesta a declarat că Aurel Popescu, candidatul PSD, nu era recunoscut atunci când se mergea în grup în mijlocul oamenilor. „A fost un viceprimar foarte bun, i-a fost loial primarului Cârciumaru, dar el nu prea ieșea în față, iar oamenii nu îl cunoșteau. Tipul de campanie al său trebuia să fie tot din ușă în ușă. Trebuia să le spună oamenilor: «Eu sunt Aurel Popescu. Eu vreau să fiu primar. Eu vrea să fac asta și asta». Faptul că noi ne duceam cu 30, 50, 100 de oameni într-un alai, iar el era în mijloc, oamenii se și speriau. Până când îl identificau pe el, oamenii luau un pliant și plecau fără să știe despre ce este vorba”, a mai declarat Cristian Toader Pasti.

Vizualizări: 2,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: