Ponta e sigur că Dragnea s-a împușcat în picior cu moțiunea de cenzură

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu au încercat marți, fără succes, să îi convingă pe cei de la UDMR să susțină moțiunea de cenzură împotriva cabinetului Grindeanu. Eșecul negocierilor a fost un bun prilej de ironii pentru Victor Ponta, proaspăt devenit șef al Secretariatului General al Guvernului. El a convins că Guvernul va rămâne în picioare după dezbaterea moțiunii, cu picioarele urmând să aibă probleme doar Liviu Dragnea.

Într-o postare pe Facebook, deputatul de Gorj a ironizat situația în care se află liderul social-democrat în cazul în care moțiunea nu trece, iar Grindeanu nu pleacă de la Palatul Victoria. „Liviu Dragnea (speriat că nu are voturile colegilor săi ca să treacă moțiunea PSD contra PSD) s-a hotărât să folosească aseară voturile UDMR ca și «glonț de argint»! Azi și-a tras «glonțul de argint» fix în propriul picior! Și în picioarele PSD! Dincolo de asta - chiar dacă Liviu Dragnea a dovedit că este în stare de absolut orice doar să îl dea jos pe Grindeanu, eu știu că Grindeanu este în stare de orice doar să salveze Guvernarea PSD și unitatea PSD - dacă există și din cealaltă parte rațiune, responsabilitate și dorința de dialog! Mai sunt 20 de ore...”, a comentat Ponta pe contul său de Facebook.

Victor Ponta pune sub semnul întrebării inclusiv posibilitatea ca moțiunea de cenzură să nu mai fie supusă la vot și, ca urmare, Grindeanu să scape de emoțiile unei demiteri. În asemenea condiții, deputatul de Gorj va rămâne și el în continuare la Palatul Victoria, fiind pentru a patra oară când revine într-o funcție guvernamentală. Anterior el a făcut parte din guvernele conduse de Adrian Năstase, de Emil Boc și din cel în care a fost prim-ministru. „Ca deputat PSD înțeleg să votez în conformitate cu ceea ce îmi dictează conștiința, interesul public și așteptările alegătorilor mei - chiar daca acestea sunt în contradicție cu decizia lui Liviu Dragnea și a apropiaților săi! Mâine (n.r. miercuri) voi vota împotriva Moțiunii de cenzură .... dacă va mai fi o moțiune de cenzură!”, a explicat Ponta.

Concludentă pentru situația în care se află Liviu Dragnea și partidul pe care îl conduce în momentul actual poate fi considerată reacția pe care a avut-o liderul UDMR la finalul negocierilor de marți. Kelemen Hunor a remarcat motivul pentru care în ultima săptămână nu a ținut-o într-un hohot de râs privind situația din partidul lui Dragnea. „Vreau să văd ce e mâine (n.r. miercuri) şi cum va merge ţara mai departe. Dacă nu era vorba de ţară, de săptămâna trecută nu m-aş opri din râs”, a spus liderul UDMR.

Vizualizări: 2,095

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: