Toader Pasti: Am simțit că moartea este aproape

Cristian Toader Pasti, fostul primar din Târgu Cărbunești, nu va uita niciodată ziua când a aflat că are Covid. O boală care l-a marcat, chiar dacă a trecut cu bine peste această încercare.

La Târgu Cărbunești este de câteva luni spital suport Covid. Toader Pasti a povestit durerea prin care a trecut. ”Credință în suflet am avut tot timpul. În momentele grele, cu ultimele eforturi am dat un mesaj unei persoane apropiate să-l roage pe părintele Dumitrescu să se roage pentru mine. Pe 13 august am făcut testul și am auzit că sunt pozitiv. Aveam febră, dureri musculare și nu am mai avut gust. În spital am trecut în formă gravă. Pe ATI este ceva în care nu doresc nimănui să ajungă. Am rămas cu un sentiment că medicii sunt oameni în fața cărora trebuie să ne ridicăm pălăria. Dacă nu făceau ce trebuie,  nu mai eram în viață. Am simțit că moartea este aproape, abandonezi lupta. Sunt persoane care nu mai vor să lupte și alții care vor să lupte. Eu m-am agățat de ultima speranță”, a spus Toader Pasti.

Pasti a mai povestit că medicul care a avut grijă de el s-a rugat la marginea patului pentru a scăpa cu viață, iar acest lucru îl face cu toți pacienții. ”Este omul care a avut grijă de fiecare în parte. Toată lumea o iubește, nu a făcut diferență între pacienți. În momentul în care stai într-un salon și mai ești și conștient că poți să mori, este oribil. Doamna doctor m-a ținut de mână și mi-a zis să lupt”, a mai afirmat Pasti.

Tatiana Neamțu, medicul cardiolog din cadrul Spitalului din Târgu Cărbunești, spune că este o provocare venirea acestui virus. Tot medicul a mai spus că cel mai emoționant moment este acela când pacienții vin și îi mulțumesc că i-a salvat, așa cum a făcut și Toader Pasti.

”Cu fiecare caz mai grav am trăit și noi drama pe pielea noastră. Este foarte greu, iar mulțumirea este foarte mare, mai ales pentru cei care sunt grav bolnavi și pleacă bine acasă. Au fost cazuri care au mers cu pronostic rezervat, dar au reușit să treacă cu bine. Simțeai că este milă și forță divină. Au fost cazuri pe care le-am pierdut. Îl cunosc pe domnul Pasti. În 6 zile a intrat în ATI, au fost clipe grele, dar a reușit să iasă cu bine. Am crezut că se pierde, dar am reușit. Singurul lucru pe care mi l-a spus a fost să nu îl lăsăm să moară. Este foarte dureros. A avut și saturații foarte mici, cred că 49%”, a spus medicul Tatiana Neamțu.

Medicul, vizibil epuizat și măcinat, uneori, de dramele pe care le vede zilnic, dorește să salveze și mai multe vieți. Zâmbește modest când aude că pacienții o consideră un înger.

Vizualizări: 3,474

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: