Miere de la Târgu Jiu, expediată în China și Africa

Străinii s-au îndrăgostit de mierea produsă de un apicultor din Târgu Jiu. Vasile Tufiș a vândut miere până și în Africa, iar prietenii pe care i-a făcut peste hotare nu sunt deloc puțini. Apicultorul se ocupă de această afacere de familie de câțiva ani, de când a renunțat la un magazin de încălțăminte și îmbrăcămite. Produce mai multe sortimente de miere. Printre acestea, miere de rapiță, iarbă neagră sau zmeură.

Vasile Tufiș se ocupă împreună cu familia de această afacere care a devenit mai mult pasiune. Are în jur de 50 de familii de albine. A avut peste 200, dar a renunțat la ele din cauza problemelor de sănătate. Pasiunea a rămas și, în fiecare an, parcurge sute de kilometri împreună cu soția. Cutreieră toți munții în căutarea florilor perfecte de unde să aducă albinele dulceața. De câțiva ani, mierea produsă de Vasile Tufiș ajunge și peste hotare. “Prima dată am vândut prima dată mierea în sistem angro, dar preţul era cuprins între două şi trei euro şi ceva pe kilogram. Era o sumă infimă. Norocul nostru a fost că în munţi am întânit un bătrân care ne-a spus că producem o miere bună, de calitate, şi de ce nu încercăm să ne facem o linie de distribuire, iar publicitatea se va face în funcţie de oamenii care vor cumpăra miere de la noi. Am făcut o linie de distribuire şi mergem şi distribuim mierea la domiciliu. Avem peste 100 de clienţi. Atunci când ai un produs bun, atunci clienţii vin singuri. Mergem la Bucureşti o dată la două luni şi vindem mierea clienţilor noştri de acolo”, a spus Vasile Tufiș.

Mierea de mană, de rapiță, tei, salcâm sau iarbă neagră a ajuns chiar și în Africa. „Ne-am făcut prieteni mulți și în străinătate. Noi producem între șase și opt sortimente de miere. Prietenii aceștia ni i-a făcut mierea. Dacă produci o miere de calitate, automat găsești și clienți. În zona unde mergem noi cu stupii, trec foarte mulți străini. Se opresc la noi, vorbesc cu noi și cumpără miere. A plecat mierea și încă pleacă în Anglia, Germania, Spania, Franța sau Italia”, a spus Vasile Tufiș.

Câțiva turiști chinezi au gustat și ei mierea și au cumpărat în timp ce vizitau țara noastră. De atunci, au rămas prieteni cu apicultorul din Gorj și cumpără frecvent miere. „Am trimis miere și în China. Au venit într-un schimb de experiență niște turiști de la o agenție de turism din China. Chinezii au rămas uimiți când au gustat mierea și au văzut cât este de bună. Au cumpărat mierea, încă trimitem miere acolo. Avem și în Africa prieteni. Au venit și aici, au gustat mierea, le-a plăcut. Mierea este foarte sănătoasă, este foarte bună pentru organismul uman. Ea ajută creierul, inima, tot aparatul circulator și zona ginecologică a organismului uman. Are puține proteine, are fructoză încât să nu facă rău organismului uman și să îl regenereze. Facem miere de rapiță, de salcâm, de tei, de mană, iarbă neagră, chiar și de zmeură”, a mai mărturisit apicultorul.

Vizualizări: 1,860

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: