Toate spitalele din Capitală, pregătite pentru pacienți Covid

Direcția de Sănătate Publică a Capitalei cere tuturor spitalelor din București să creeze „circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitivi”, având în vedere „numărul insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2” din spitalele dedicate în prezent bolnavilor Covid.


„Urmarea situației epidemiologice existente create de evoluția pandemiei Covid-19 și a numărului insuficient de paturi dedicate pacienților pozitivi cu virusul SARS-CoV-2 din cadrul unităților sanitare din faza I, faza II și suport Covid-19, vă solicităm să întreprindeți cu celeritate demersurile necesare pentru reorganizarea unităților sanitare cu paturi aflate în subordinea dumneavoastră în vederea creării unor circuite pentru internarea pacienților Covid-19 pozitiv, cu respectarea tuturor prevederilor legale în vigoare”, se arată în nota datată 14 octombrie, adresată către „toate spitalele din municipiul București” și semnată de conducerea DSP București.

DSP București afirmă că solicitarea are la bază „necesitatea stringentă a măririi capacității de tratament Covid-19 în contextul măririi progresive a ratei de incidență cumulată la 14 zile, care la data de 13.10.2020 este 2,69 la mia de locuitori”.

Cu un ultim bilanț zilnic de 669 de noi cazuri, București se apropie de pragul de 3 îmbolnăviri la mia de locuitori. Miercuri coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a fost în Capitală de 2,82. Cu o zi înainte indicele de infectare fusese de 2,69.

Vizualizări: 983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: