Tocanul are festivalul lui, la Novaci. Când va avea loc și ce surprize pregătesc gazdele!

Gorjenii care abia așteaptă să deguste celebrul tocan de oaie al ciobanilor din zona Novaci mai au de așteptat doar câteva zile. În al doilea weekend din luna octombrie, pe 9 octombrie, va fi organizat, la Novaci, Festivalul Tocanului. Nu doar tocan vor găsi oaspeții în orașul de sub munte, ci și pastramă ori mici de oaie, dar și alte preparate tradiționale. Festivalul ”Tocanul de Novaci” va începe la ora 11:00 și pe parcursul zilei vor avea loc mai multe activități, printre care: expoziții cu vânzare ale producătorilor locali, dar și gastronomie locală, spectacole folclorice, expoziții cu vânzare ale unor meșteri populari.


Festivalul va ajunge, în acest an, la cea de-a treia ediție. Este organizat după doi ani de pauză din cauza restricțiilor impuse în pandemie. „A devenit o tradiție ca, în al doilea weekend din octombrie, să avem acest Festival al Tocanului. Suntem la a treia ediție. Excludem cei doi ani din pandemie, în care n-am reușit să ne continuăm activitățile. De data aceasta, nu ne mai încurcă absolut nimic. Festivalul are un succes fantastic în zonă. Este singurul în regiune. A fost vizitat de foarte mulți turiști”, a declarat primarul din Novaci, Dumitru Leuștean.

Festivalul va avea loc în Piața Centrală din Novaci. Pe viitor, autoritățile se gândesc să-l mute. „Sunt produse specifice. Nu va fi doar tocan, ci și pastramă, mici de oaie. Avem foarte mulți producători. Au ocazia să-și expună produsele și să vândă. Festivalul va avea loc în Piața Centrală. Ne gândim la o relocare pe viitor, dar deocamdată rămânem pe aceeași poziție. Suntem în plină organizare. Sunt meșteri populari care vor să vină să-și expună produsele. Vor mai fi și produse agricole, nu doar oierit”, a mai spus edilul.

Vizualizări: 2,530

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: