Tocurile foarte înalte ne afectează sănătatea

Mergând pe ideea că frumuseţea cere sacrificii, multe femei poartă tocuri foarte înalte, deşi acest lucru duce adesea la probleme de sănătate. Consideraţi a fi un accesoriu feminin foarte important, pantofii cu toc sunt mereu la modă şi sunt puţine femei care să nu-i iubească.

Tocurile te fac să pari mai înaltă, fac piciorul mai lung şi orice haină arată mult mai bine atunci când ai pantofii potriviţi. Dar puţine femei să gândesc şi la consecinţele care decurg din purtarea unor tocuri nepotrivite. Totuşi tocurile provoacă o serie de probleme care pot avea urmări grave precum: bătături, băşici, presiune asupra genunchilor, curbarea coloanei lombare, încleştarea degetelor şi dureri de spate.

Tocurile provoacă probleme medicale

Medicii avertizează că picioarele strânse în pantofi mai mici provoacă daune pe termen lung, inclusiv artrită, fracturi de stres, inflamaţii pe traiectele nervoase care pot necesita intervenţii chirurgicale reparatorii sau injecţii cu steroizi. Purtarea unor tocuri înalte provoacă leziuni permanente, cea mai mare problemă este a călcâiului, cu cât înclinaţia corpului este mai mare, cu atât forţa de compensare creşte. Acest fapt duce la compresia coloanei vertebrale. Poziţia piciorului într-un pantof cu toc face ca degetele să suporte presiuni intense, favorizând apariţia unghiilor încarnate, bătături şi aspriri ale pielii.

Articulaţiile se uzează mai repede, ţesuturile moi suferă leziuni şi pot apărea chiar fracturi, recuperările fiind uneori dificile mergând până la intervenţii chirurgicale dureroase după cum afirmă medicii care au tratat astfel de probleme.

Platformele sunt o soluţie mai puţin agresivă

Specialiştii susţin că după o oră şi şapte minute de mers  pe tocuri, picioarele femeilor încep să doară. Aceasta este o durată medie, dar multe femei reclamă dureri după numai 10 minute de purtare a unor pantofi cu toc. Orice pantofi cu un toc mai mare de doi centimetri  sunt, în opinia specialiştilor, un motiv de îngrijorare. Ei spun că dacă femeile vor să câştige în înălţime, ar putea purta mai degrabă pantofi gen platforme.

Vizualizări: 914

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: