Trucuri pentru a scăpa rapid de insectele din casă

Insectele sunt cele mai numeroase fiinţe care populează pământul. De aceea se pot găsi pretutindeni în natură şi ajung din păcate şi în casele noastre. Există însă o serie de metode simple pentru a le ţine departe de casă sau a le îndepărta în cazul în care deja s-au instalat comod acolo.

Nimeni nu poate tolera prezenţa unor insecte mai ales dacă acestea au invadat bucătăria. Poţi pune în aplicare o serie de trucuri de fiecare dată când te confrunţi cu neplăcuta problemă a insectelor care nu-ţi dau pace.

Gândacii de bucătărie şi păianjenii

Dacă ai gândaci de bucătărie nu înseamnă că nu păstrezi curăţenia. Umezeala sau o temperatură mai ridicată, frecvente în baie şi în bucătărie, îi atrag chiar mai mult decât nişte firimituri de pâine.

Pune bere pe fundul unui borcan, pe care îl înfăşori apoi într-o pânză şi gândacii vor cădea în borcan şi se vor îneca. Amestecă o parte făină cu o parte ipsos, pune amestecul în locurile unde apar gândacii şi asta sigur o să-i omoare.  Dacă tot nu ai scăpat de ei acidul boric este, se pare, cel mai mare duşman al lor. Fă un amestec de făină, cacao şi pudră de borax (de la farmacie) sau pune în calea lor pâine înmuiată în acid boric şi nu vor mai avea nici o şansă.

În ceea ce priveşte păianjenii, aceştia sunt mai uşor de ţinut departe de casa ta decât ai fi crezut. Şterge ramele ferestrelor şi uşile cu oţet şi păianjenii nu te vor mai vizita.

Moliile şi cariile de lemn

Mirosul de cerneală tipografică din ziarele vechi ţine de regulă moliile departe de şifonierul tău. Câteva pachete de ţigări ieftine puse în buzunare sau pe rafturi protejează hainele de lână şi de blană de nedoritele molii. În loc de tutun poţi folosi şi castane, mici săculeţi cu piper boabe, cu seminţe de morcov sau coji de lămâie uscate. Fă-ţi de vara provizii de crenguţe de rozmarin şi pune-le în dulap pentru ca moliile să nu revină. Stropeşte dulapul, de câte ori îl aranjezi, cu infuzie (2 linguri la o cană de apă) de roiniţă sau de rozmarin şi pelin,  care sunt insecticide naturale foarte  eficiente. În unele magazine pentru decoraţiuni sau de cosmetice găseşti de cumpărat sfere din lemn de cedru. Miros excelent şi pun moliile pe fugă.

Cariile de lemn afectează mai ales mobila foarte veche. Freacă mobila care are deja găuri de cari cu o ceapă tăiată, le va pune pe fugă şi nu vor mai reveni. Ca să previi atacul carilor, şterge mobila periodic cu ulei de lavandă

Vizualizări: 346

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: