Tomograful Spitalului Județean, defect. Pacienții, trimiși la Craiova 

Unicul computer tomograf de la Spitalul Județean de Ugență din Târgu Jiu s-a defectat. Astfel, pacienții unității spitalicești sunt dirijați la Craiova pentru a efectua investigații de imagistică medicală la un astfel de aparat. Joia trecută s-a defectat și tomograful de la Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești, însă avaria a fost una minoră și aparatura a fost repusă în funcțiune în aceeași zi.

Defecțiunea de la tomograful Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu este una majoră și este nevoie de montarea unei piese ce trebuie adusă de peste hotare. Este vorba de un tub, care a fost schimbat ultima dată în 2015. Pentru că a fost o situație neprevăzută, conducerea spitalului a fost nevoită să caute soluții. Pentru că în Gorj sunt puține unitățile care dispun de un asemenea aparat, au căutat un furnizor de astfel de servicii în județul vecin. Însă numai cazurile grave vor fi dirijate acolo, spune managerul interimar Gigel Capotă. ”S-a defectat de joi (n.red. 24 mai). S-a dus tubul radiologic al aparatului și nu mai merge. A trebuit să facem o comandă, trebuie să fie adus din Germania. Ne costă undeva la 340 mii lei. Trebuie adus, pus, obținută iar autorizație de la Compania Națională pentru Controlul Activităților Nucleare. Durează o lună. Am făcut în regim de urgență, și în funcție de disponibilitatea ambulanțelor, o colaborare cu firma Prima Medical din Craiova. Încercăm să asigurăm numai ce este în regim de urgență, adică cei cu traume care necesită investigații la tomograf, pentru restul ne descurcăm aici, cu RMN, cu programări. Nu sunt nici atâtea ambulanțe, nu poți să duci 2 persoane cu accident vascular cerebral. Numai câte unul”, a declarat Gigel Capotă.

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu va beneficia de un nou computer tomograf, ce va fi achiziționat de Ministerul Sănătății. Numai că aparatura întârzie să apară. Parlamentarul gorjean Mihai Weber a făcut o interpelate la ministrul Sănătății, Sorina Pintea, pentru urgentarea aducerii tomografului cel nou, însă nu a primit un răspuns până acum.

La spitalele din Gorj mai funcționează astfel de aparate de imagistică medicală la Spitalul Municipal Motru și Spitalul de Urgență Târgu Cărbunești.    

Vizualizări: 2,022

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: