Transport public privat la Motru

Transportul public de persoane de la Motru va ajunge pe mâna unui privat. Primarul Gigel Jianu spune că este nevoie de accesare de fonduri europene în vederea achiziţionării de autobuze ecologice. „Şi pentru asta trebuie să avem ori un serviciu propriu de transport local, ori să delegăm serviciul către o firmă. E mai simplu să delegi”, afirmă primarul Jianu.

Primăria Motru a scos la licitaţie delegarea serviciului de transport public de persoane. Contractul va fi de maximum 10 ani şi ar urma să intre în vigoare începând cu 1 februarie 2020.

Autorităţile locale spun că nu vor să înfiinţeze un serviciu propriu şi preferă să delege această activitate. „Avem în lucru un proiect prin care componenta de mediu presupune achiziţia unor autobuze electrice, cu fonduri europene. Şi pentru asta trebuie să avem ori un serviciu propriu, ori să delegăm serviciul de transport local către o altă firmă. E mai simplu să delegi decât să înfiinţezi un serviciu cu tot ce presupune asta, angajaţi, cheltuieli. Şi aşa, vrem să delegăm către o societate care deja prestează. Există posibilitatea să delegăm, sunt variante în ghidul de accesare”, a declarat Gigel Jianu, primarul municipiului Motru.

Rămâne de văzut dacă Primăria Motru va primi finanţarea de 8 milioane de euro pentru achiziţia de autobuze electrice şi reabilitarea unor străzi. „Nu e certă finanţarea, dar trebuie să faci dovada cu 18 luni înainte că ai delegat serviciul. Sunt nişte termene. Serviciul are mai multe componente. Acum avem delegat serviciul de transport public pentru elevi, pentru care plătim. Şi delegăm şi pentru autobuzele pe care le vom achiziţiona, când vor veni, prin 2020, este altă componentă. Primăria plăteşte ca să presteze serviciul acesta pentru noi”, a mai spus primarul Gigel Jianu.

Vizualizări: 5,262

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: