Top 10 Cele mai Bune Locuri de Vizitat în Ungaria în 2023

În timp ce Ungaria este renumită pentru gulyasul său și paprika, este cunoscută pentru mult mai mult decât atât, inclusiv pentru vinurile fine de clasă mondială și pentru lichiorul de pere, un desert dulce de culoare portocalie, cunoscut sub numele de pălincă.

Cei care vizitează Ungaria află rapid că este un tărâm al multor culturi, simțindu-se puternic influențele romanilor, otomanilor, mongolilor, cehilor și sovieticilor. Pot fi găsite rămășițe ale fortificațiilor romane, precum și clădiri absolut spectaculoase care datează din Evul Mediu. Ungaria este, de asemenea, tărâmul frumosului fluviu Dunărea și nicio călătorie aici nu ar fi completă fără o plimbare cu barca pe el.

Să aruncăm o privire la top 10 cele mai bune locuri de vizitat în Ungaria în 2023.

Dacă plănuiți să călătoriți cu mașina, nu uitați că drumurie expres, autostrăzile și anumite drumuri principale sunt supuse taxei de drum. Prin urmare, va trebui să vă achiționați o vignetă electronică. O puteți cumpăra fie prin portalul online Evignettehungary.com, fie de la benzinării sau punctele de control din apropierea trecerii frontierei. Avantajul este că dacă o cumpărați online, vigneta este valabilă imediat și nu mai trebuie să așteptați la coadă mult și bine. Procesul este cât se poate de simplu și rapid.

 

 

1) Gyor

Cu rădăcini în epoca celtică și romană, Gyor a fost stăpânit și de mongoli, maghiari, cehi și otomani, deși întemeietorii orașului au dat foc acestui loc pentru a-i împiedica pe turci să-l cucerească. Gyor, situat între Budapesta și Viena, este un oraș în care este bine să te plimbi pur și simplu. Aproape la fiecare cotitură veți întâlni statui și clădiri vechi spectaculoase.

2) Parcul Național Hortobagy

Parcul Național Hortobagy a fost înființat ca primul parc național din Ungaria în 1973. Este cea mai mare arie protejată din țară și cea mai mare pășune seminaturală din Europa, stepa alcalină datând de acum 10.000 de ani. Animalele, inclusiv caii sălbatici, au trăit în stepă în timpul Epocii Glaciare. Caii, precum și vitele, boii și bivolii de apă, încă pasc pe acest teren. Este un loc bun pentru observarea păsărilor, deoarece 342 de specii trăiesc în acest parc.

O atracție turistică cheie este podul Nine-Arch, care a fost construit la mijlocul secolului al XIX-lea pentru oamenii care trebuiau să traverseze pajiștile puternic inundate. Un alt loc aparte este moara de vânt Kareag, care datează tot din secolul al XIX-lea.

3) Debrecen

Debrecen, care a fost capitala Ungariei de mai multe ori de-a lungul secolelor, este un important centru cultural. Distrus puternic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Debrecen este considerat centrul intelectual al țării, începând cu fondarea Colegiului Calvinist în 1538. Cunoscut acum sub numele de Universitatea din Debrecen, colegiul este renumit pentru arhitectura sa.

Orașul are o scenă muzicală înfloritoare și găzduiește concursul internațional de coruri Bela Bartok. Printre atracțiile de top se numără Marea Biserică Reformată, cea mai mare biserică protestantă din Ungaria; Muzeul Deri, cu colecția sa de artefacte egiptene antice, și Carnavalul anual al florilor.

4) Heviz

Dacă apa termală vă relaxează, mergeți la Heviz, unde se află unul dintre cele mai mari lacuri termale din lume. Temperatura apei variază între 24 și 37 de grade (71 și 100 °F), ceea ce face ca înotul să fie plăcut. Apa curge de la sursă destul de repede pentru a se schimba la fiecare 3 zile și jumătate, menținând apa curată.

Situat în apropierea lacului Balaton, Heviz este renumit pentru stațiunile sale termale. După o baie în aceste ape medicinale, ați putea porni într-o drumeție în pădurea din apropiere sau să participați la un festival gastronomic sau la un concert în aer liber. Cu o climă asemănătoare celei mediteraneene, Heviz este o destinație populară pe tot parcursul anului.

5) Parcul Național Aggtelek

Dacă sunteți un speolog, trebuie să vizitați Parcul Național Aggtelek. Situat în nordul Ungariei, la aproximativ trei ore de mers cu mașina de Budapesta, parcul găzduiește cea mai mare peșteră stalactică, din Europa.

O experiență cu totul deosebită în peșteră este ascultarea concertelor din interiorul Baradla. Parcul este o zonă protejată, unele părți fiind interzise turiștilor, în timp ce în altele vizitatorii trebuie să rămână pe trasee de drumeție marcate. Parcul Național Aggtelek este un loc bun pentru a vedea flora și fauna și pentru a vizita satele pitorești din interiorul granițelor sale.

6) Pecs

Pecs este un oraș multicultural, în care diferite grupuri etnice coexistă în pace, unde refugiații sunt incluși în sânul orașului, făcându-l unul dintre orașele păcii UNESCO. Casă a primei universități din Ungaria, fondată în 1367, Pecs a fost condus de romani, creștini și otomani.

O climă blândă, muzee magnifice, clădiri medievale și vinuri bune fac din Pecs o destinație de călătorie populară. Clădirile religioase istorice sunt o mare atracție, inclusiv Catedrala din Pecs, Szchenyi Ter, Sinagoga din Pecs și Moscheea lui Pasha Gazzi Kassim.

7) Sopron

Înființat în epoca romană, Sopron a fost atât un oraș austriac, cât și un oraș maghiar de-a lungul secolelor. Un vot din 1921 a decis că ar trebui să facă parte din Ungaria, ceea ce i-a adus lui Sopron porecla de „cel mai loial oraș”. Poarta Loialității onorează acest lucru. Aceasta este situată în piața principală, lângă Turnul de veghe al focului, simbol al orașului. Orașul a fost devastat de cel de-al Doilea Război Mondial, deși multe dintre clădirile sale medievale au scăpat de daune.

Sopron este astăzi una dintre principalele regiuni producătoare de vinuri din Ungaria, una dintre puținele renumite atât pentru vinurile sale roșii, cât și pentru cele albe. În Alpii din apropiere se pot face drumeții minunate.

8) Eger

Eger, al doilea oraș ca mărime din nordul Ungariei, este cunoscut pentru mai multe lucruri. Fondat de primul rege creștin al Ungariei, Sfântul Ștefan, în secolul al X-lea, orașul este renumit pentru clădirile sale baroce magnifice. Regele a fondat o catedrală episcopală, Eger rămânând și astăzi un important centru religios. Catedrala a fost construită pe Dealul Castelului, orașul crescând în jurul ei.

Castelul și bazilica rămân principalele obiective turistice ale orașului, urmate de Valea Femeilor, o serie de crame și restaurante construite pe dealurile din jur. Vizitați Minaretul Torok Kori, cel mai nordic minaret turcesc din Europa; urcarea de 150 de trepte până în vârf este abruptă, dar priveliștea merită.

9) Lacul Balaton

Lacul Balaton este cel mai mare lac cu apă dulce din Europa, fiind, de asemenea, cea mai populară stațiune de vară din Ungaria. Este atât de mare încât uneori este denumit „Marea Ungariei”.

10) Budapesta

Budapesta, capitala și cel mai mare oraș al Ungariei, este considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa. Budapesta găzduiește cel mai mare sistem de peșteri cu apă termală din lume, precum și a doua sinagogă ca mărime din lume și a treia clădire a Parlamentului, cea mai mare atracție a orașului.

Veți găsi priveliști spectaculoase ale Dunării și ale orașului de pe Bastionul Pescarilor, care inițial făcea parte din zidul orașului. Un memorial emoționant al evreilor uciși în cel de-al Doilea Război Mondial poate fi găsit la Shoes of the Danube, unde evreii și-au scos pantofii înainte de a fi împușcați și spălați de râu.

Concluzie

Ungaria poate fi explorată în lung și lat, având atâtea de oferit! Cu o istorie fascinantă, țara este plină de tradiții culturale bogate și variate. Cu siguranță, Ungaria trebuie să fie pe lista călătoriilor dumneavoastră.

Vizualizări: 2,668

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: