TOP 5 Reguli pentru a te împrieteni cu un câine

Câinele este considerat cel mai bun prieten al omului. dar este nevoie de timp şi o serie de reguli pentru a ne împrieteni cu un patruped care nu ne cunoaşte. Fie că te plimbi prin parc şi întâlneşti un câine mic pufos numai bun de alintat sau un câine care rătăceşte prin zonă, nu este indicat să te îndrepţi imediat către el fără a respecta anumite reguli.

Pentru a evita o muşcătură de câine, specialiştii recomandă respectarea anumitor reguli de comportament în preajma câinilor şi atunci când îi abordăm. Nu garantează însă totdeauna un succes de 100%!

Dacă e un câine cu stăpân, cere-i permisiunea stăpânului de a-i atinge câinele şi neapărat întreabă-l dacă muşcă. El ştie cel mai bine dacă animalului său îi plac străinii sau dacă este într-o stare bună în ziua respectivă. Este posibil chiar ca acel câine să fi avut o luptă cu un altul cu cinci minute înainte să-l întâlneşti şi să fie nervos!

Dacă e un câine fără stăpân nu e recomandat în nici un caz să te apropii brusc şi în nici un caz să-l ameninţi sau să-l loveşti. Se va simţi ameninţat şi va riposta cu siguranţă!

Dacă stăpânul câinelui îţi dă acordul să te apropii să mângâi câinele sau câinele pe care l-ai întâlnit nu pare agresiv, nu te arunca rapid asupra lui, ci lasă câinele să facă primul pas şi să se apropie. Permite-i să te miroase pentru a căpăta încredere în tine.

Fă mişcări lente ca să nu sperii câinele pentru că acesta va reacţiona la fel ca un om şi va riposta. Gândeşte-te cum ar fi să vină la tine un străin care sa te ia brusc în braţe şi să te smotocească. Reacţia firească ar fi de respingere în prima fază.

Ultimul pas este mângâierea animalului. Totuşi, pentru a nu se simţi ameninţat, nu mângâia câinele de la început pe cap sau pe gât ci alege zonele de sub gât sau de pe piept. Dacă totuşi câinele nu te acceptă  şi e nervos nu ai de urmat decât o regulă categorică – fugi cât mai repede din calea lui!

Vizualizări: 180

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: