Tot personalul de la spitalul din Motru, testat pentru Covid 19. „Este foarte ușor să se contamineze”

Toți salariații spitalului din Motru au fost testați pentru noul tip de coronavirus. Testele au fost făcute la sfârșitul săptămânii trecute și acum au venit și rezultatele. Din fericire, niciun cadru medical nu a fost depistat pozitiv. Municipalitatea a primit promisiuni că va avea încă un tunel pentru decontaminare care să protejeze angajații unității medicale.

Zona Motru a devenit un focar de infecție cu Covid și aproape zilnic este depistat cel puțin câte un caz de coronavirus. Tot mai mulți pacienți suspecți de infecție se prezintă în camerele de gardă, iar autoritățile au vrut să se asigure că nu s-a infectat niciun cadru medical așa că toată lumea din spital a fost testată. “Spitalul face față cazurilor. Personalul se descurcă foarte bine. Nefiind spital suport, toate cazurile confirmate sunt trimise la Târgu Jiu și la Târgu-Cărbunești. Vineri, s-au făcut testele pentru personalul medical, atât medicilor, asistenților, cât și infirmierelor, tot personalul spitalului, și rezultatul a fost negativ”, a explicat Jianu, la Radio Infinit.

În prezent, angajații spitalului au la dispoziție un tunel pentru decontaminare care a fost donat unității medicale. Încă unul, tot din donații, va ajunge la spitalul din Motru. „Este folosit acel tunel de decontaminare. Am vorbit cu persoane care vor să mai doneze și pregătim un alt tunel pentru decontaminare care să fie montat la intrarea în secție, pe etajul respectiv astfel ca medicii, asistenții, infirmierii care ies din zona respectivă să-și decontamineze inclusiv echipamentul de protecție. Este foarte ușor să se contamineze cadrele medicale pentru că trebuie să aibă mare grijă atunci când se dezbracă de echipament, să respecte întocmai procedurile. Un gest greșit la dezechipare poate duce la contaminare”, a mai spus edilul din Motru.

Vizualizări: 5,294

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: