Trafic feroviar modificat după accidentul în care a murit un gorjean

CFR a fost nevoită să modifice rutele unor trenuri care sunt folosite și de gorjeni pentru diverse deplasări în țară, decizia fiind luată în urma accidentului produs săptămâna trecută la Merișor, în județul Hunedoara, acolo unde doi mecanici și-au pierdut viața după ce au căzut cu locomotiva și 14 vagoane de la o înălțime de 15 metri.

Una dintre victime, Alexandru Garcea, de 66 de ani, era din Jupânești, el lucrând pentru o companie feroviară privată după ce se pensionase de la cea de stat. Accidentul respectiv a dus la distrugerea căii ferate, până la repararea infrastructurii feroviare câteva trenuri care trec și prin Târgu Jiu, dar și prin Petroșani, urmând să circule diferit decât o făceau până acum. Petroșani a devenit cap de linie, călătorii urmând să fie transbordați cu mijloace auto până la Pui pentru a-și putea continua deplasarea pe calea ferată.

Conform companiei feroviare, trenurile IR 1835 si IR 1836,  Bucureşti Nord – Petroșani – Pui –  Cluj Napoca  și retur, vor circula la/de la  Petroșani, asigurându-se transbordare cu mijloace auto între Petroşani – Pui și retur de unde pasagerii vor putea circula la/de la Cluj Napoca cu trenurile IR 12391 respectiv IR 12394. De asemenea, trenul IR 1829, Simeria – Deva, va fi anulat. Trenul IR 1824, Deva – Pui – Petroșani – București Nord,  va circula de la Petroşani. De la Deva la Pui va circula trenul IR 12994, pentru destinaţia Bucureşti asigurându-se transbordare între Pui şi Petroşani la trenul IR 1824. Și trenurile IR 1821 şi IR 1822, Constanța – Filiași – Petroșani – Pui – Arad şi retur, vor circula până la/de la Filiași, iar de aici vor circula pe rută alternativă ca trenuri IR 12991 și IR 12990, Filiași – Caransebeș – Timișoara Nord – Arad și retur.

Vizualizări: 484

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: