Inginer din CEO, găsit spânzurat

Un inginer din cadrul CE Oltenia și-a luat viața. Ştefan Bucșe a fost găsit, joi, de colegii de muncă, spânzurat în locuința sa din Motru. Sindicaliștii nu își explică gestul colegului lor despre care au numai cuvinte de laudă.

Fănică Bucșe avea 59 de ani și este originar din județul Vaslui. A ajuns la Gorj după ce a absolvit Facultatea de Mecanică din Iași, la Cariera Lupoaia venind ca stagiar în anul 1986. În prezent lucra ca inginer, fiind șeful Sectorului Încărcări-Expediție al unității miniere. Inginerul a fost găsit spânzurat în locuința sa din Motru, chiar de către colegi. Acesta nu a fost prezent la raport, lucru care a creat suspiciuni în rândul șefilor din carieră. Sindicaliștii spun că șeful unității, Viorel Vulpe, ar fi trimis câțiva colegi la bărbat acasă pentru a vedea ce s-a întâmplat. „Știu că miercuri a fost la serviciu. Era foarte conştiincios, un om foarte activ. Având sector mare și foarte important, era într-o continuă mișcare. Și miercuri a vizitat toate locurile de muncă și a vizualizat toate utilajele din sector. A avut o preocupare maximă, nu a lăsat deloc să se înțeleagă că avea în gând să recurgă la un asemenea gest. Am pierdut un om de mare valoare profesională, un om care era la maturitate profesională. Despre acest om nu se poate vorbi decât la superlativ”, a declarat Nicolae Bădiță, lider sindical la Cariera Lupoaia.

Fănică Bucșe făcea parte din sindicatul condus de Bădiță. Sindicalistul a spus că este exclus ca acesta să-și fi luat viața pentru că ar fi urmat să rămână fără serviciu. „Este exclus. Chiar astăzi am vizualizat încă o dată lista cu salariații care sunt nominalizați pentru disponibilizare în vederea pensionării. Nu este trecut pe listă”, a mai spus Nicolae Bădiță. Sindicatul va sprijini familia cu cheltuielile de înhumare. Bărbatul era văduv de aproape zece ani și are doi copii majori, un fiu și o fiică.

Vizualizări: 6,498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: