Tragedie la un meci de fotbal, 12 oameni și-au pierdut viața!

O adevărată tragedie a avut loc în week-end pe un stadion de fotbal din El Salvador, în America Centrală. Cel puţin douăsprezece persoane au murit în urma unei busculade produse pe stadionul Monumental.

S-a întâmplat în timpul partidei dintre echipa locală Alianza şi echipa Fas, cu sediul în Santa Ana, pe stadionul Monumental, iar partida a și fost suspendată după circa 10 minute. Incidentele au pornit după ce un număr foarte mare de fani au încercat să intre pe stadion, după ce porţile fuseseră închise, anunță autoritățile locale, citate de agenția de presă britanică BBC.

Imaginile difuzate de presa din El Salvador arată fanii încercând să dărâme efectiv baricadele de la intrarea în arenă. Poliția a precizat inițial, conform aceleiași surse, că bilanțul este de cel puțin 9 morți, şapte bărbaţi şi două femei, toate victimele având vârsta de peste 18 ani, dar ulterior numărul morților a crescut la cifra de 12.

Cele două formații se confruntau într-o partidă din sferturile de finale ale primei divizii din Salvador.

Președintele țării Nayib Bukele a descris evenimentul ca fiind "fără precedent" și a declarat că va fi lansată o "anchetă exhaustivă".

Oficialii au mai spus că 90 de persoane au primit îngrijiri medicale și că bărbați, femei și copii au fost tratați pentru "multiple traume".

Galerie foto


Vizualizări: 1,899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: