Transplant de rinichi la 5 ani

Cel mai mic pacient care a beneficiat de transplant renal în Iași a fost externat, anunță Spitalul Clinic Dr. C.I. Parhon din Iași. Este vorba de un băiețel de 5 ani, care făcea dializă de la naștere. Rinichiul a provenit de la un băiețel de 7 ani, aflat în moarte clinică după un accident, părinții lui fiind de acord cu donarea organelor.

"Cel mai tanar pacient transplantat renal a fost astazi externat. Fericirea lui si a familiei lui ne dau multa energie pentru urmatoarele interventii. Multumim tuturor celor care s-au implicat in realizarea cu succes a acestei interventii! Il asteptam la control si ne aducem aminte de decorul din aceste zile!", scrie pe pagina de socializare a spitalului.

La Iași programul de transplant a început în anul 2000, fiind făcute peste două sute de operații până în prezent. La nivel naţional este extrem de rar transplantul la copii cu vârsta atât de mică. În total, la nivel naţional au fost efectuate doar 4 intervenţii de transplant la copii cu vârstă mai mică de 5 ani. La Iaşi, este primul transplant efectuat unui copil cu o vârstă atât de mică.

Vizualizări: 1,434

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: