Transport public electric implementat într-un oraș din Gorj

Autoritățile locale din Rovinari dau startul pentru implementarea unui proiect privind transportul public electric. În primă fază, aici vor ajunge 3 autobuze electrice pentru transportul rovinărenilor, atât către fabricile din oraș, dar și pe alte rute stabilite ulterior.

Autoritățile locale din Rovinari au accesat un proiect în valoare de peste 6.770.000 de lei pentru modernizarea transportului public din oraș.

Edilul Robert Filip a luat această decizie, nemulțumit fiind de condițiile oferite călătorilor de transportatorii privați. ”În Rovinari avem transportatori privați, dar care oferă condiții jalnice și mizere cetățenilor. Mașinile sunt vechi, nu au dotări și sunt foarte aglomerate, ca să nu mai vorbim de tarifele mult prea mari în raport cu condițiile oferite. De exemplu pe traseul Rovinari-Târgu Jiu prețul unui bilet este de 7 lei”, a explicat Filip.

În primă faz,ă la Rovinari vor fi achiziționate trei autobuze electrice și cinci stații de încărcare, trei dintre ele cu încărcare lentă și două cu încărcare rapidă, acestea din urmă fiind amplasate în Rovinari și Drăguțești.

Proiectul care privește dezvoltarea mobilității urbane din localitățile Rovinari și Drăguțești prin modernizarea sistemului public de transport local a fost scos la licitație, iar firmele pot depune oferte până pe data de 10 august.

Autoritățile locale din Rovinari vor să extindă acest tip de transport și la comunele învecinate. ”Acesta este primul proiect în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară la care au aderat mai mute comune învecinate cu orașul Rovinari. Noi am avut o întâlnire cu toți primarii care au intrat în asociație și sunt încântați de acest proiect și cel mai probabil o să revenim cu alt proiect pentru a mai achiziționa autobuze electrice care să deservească și restul localităților. Noi ne dorim foarte tare să asigurăm și transportul muncitorilor care lucrează la firmele din Rovinari, pentru că am discutat cu reprezentanții societății și economiile făcute cu transportul muncitorilor se vor regăsi în salariile oamenilor”, a mai spus Robert Filip.

Finanțarea pentru acest proiect a fost obținută prin Programul Operațional Regional.

Vizualizări: 5,748

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: