Transportatorii de piatră spartă, trași pe dreapta. Amenzi!

Polițiști din cadrul Poliţiei Municipiul Motru au identificat joi un bărbat de 52 de ani, din comuna Samarineşti, în timp ce transporta cu un ansamblu, format din autoutilitară şi semiremorcă, pe Calea Tismanei-Motru, cantitatea de 35.360 kg de sort (piatră spartă), fără a poseda documente legale de proveniență și transport pentru cantitatea de 8.360 kg. 

Diferența de sort a fost confiscată și lăsată în custodie unei societăți comerciale cu punct de lucru în comuna Cătunele, până la finalizarea cercetărilor.

"Bărbatul care conducea ansamblul de vehicule a fost sancționat cu amendă de 5.000 lei conform Legii 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități ilicite de comerț şi cu amendă în valoare de 1.000 lei, în baza HG 1373/2008 privind reglementarea furnizării și transportului rutier de bunuri divizibile, pe drumurile publice din România", anunță IPJ Gorj.

De asemenea, două persoane juridice au mai fost sancţionate contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 lei, pentru transportarea bunurilor divizibile, fără a fi acoperite cu prelată și distribuirea de bunuri divizibile, fără emiterea de tichet pentru cântar.

Vizualizări: 2,658

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: