Traseele montane, pregătite pentru turiști

Salvamontiștii gorjeni fac pregătiri pe munte pentru a primi turiștii imediat ce vor fi ridicate restricțiile de circulație. De la jumătatea lunii viitoare, ar putea apărea primii turiști pe traseele montane, iar salvamontiștii vor ca iubitorii muntelui să fie în siguranță. Toate traseele sunt curățate și semnalizate mai bine.

În această perioadă, acțiunile salvamontiștilor se concentrează în zona Parâng. „Încercăm să refacem toate marcajele turistice. Am început cu marcajele din zona Parâng, care duc spre Vârful Parâng. Deocamdată marcăm toate văile, refacem marcajele deoarece în zona golului alpin încă mai există zăpadă urmând să mai refacem și acea porțiune după ce se mai încălzește un pic. Sperăm că turiștii o să vină în număr foarte mare. Noi îi așteptăm cu traseele pregătite. Trebuie să țină cont, de asemenea, când pleacă pe munte, să aibă apă, mâncare, echipamente corespunzătoare”, ne-a explicat Cosmin Ștefurac, salvamontist în cadrul Salvamont Gorj.

Salvatorii montani sunt siguri că odată ce vom ieși din starea de urgență, turiștii vor lua cu asalt muntele pentru că vor fi în aer liber și nu vor fi expuși riscului de a se infecta. „Turiștii vor trebui să găsească traseele în cea mai bună stare. Noi suntem singuri că prima activitate turistică ce se va revigora va fi mersul pe munte. Nu știm dacă turiștii se vor îndrepta neapărat către zonele montane sau vor merge în aer liber pentru că acolo nu vor fi expuși, nu vor fi mari aglomerări și vor alege să meargă către munte și acest lucru ne-a determinat să pregătim traseele turistice. Cred că într-o săptămână, vom termina traseul Parâng, până la 1.800 de metri pentru că de aici încolo începe zăpada și trebuie să mai așteptăm puțin”, a explicat și Sabin Cornoiu, șeful Salvamont Gorj.

Va urma apoi refacerea traseelor turistice din zona Godeanu pentru ca totul să fie în regulă când vor reveni turiștii pe munte. 

Vizualizări: 1,679

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: