Trei picturi de la Muzeul Judeţean, expuse în China

Trei picturi aflate în patrimoniul Muzeului Judeţean Gorj vor fi expuse tocmai în China. Este vorba de opere realizate de maestrul Corneliu Baba pe care Institutul Cultural Român le-a solicitat în vederea organizării unei expoziţii în Asia, în contextul Centenarului Marii Uniri.

Conducerea Muzeului Judeţean Gorj va solicita avizele necesare pentru scoaterea din ţară a picturilor. „Lucrările vor pleca doar cu certificat de export emis de Ministerul Culturii, prin Comisia Naţională a Muzeelor şi Colecţiilor. Noi vom solicita aceste avize”, a declarat Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean Gorj.

Din Gorj vor ajunge în China „Portret de ţărancă”, operă realizată în anul 1974, evaluată de experţi la 40.000 lei, „George Enescu”, pictură realizată în 1968, evaluată la 70.000 lei, şi „Strada”, peisaj cu case realizat în anul 1969, lucrare evaluată la suma de 50.000 lei.

Muzeul Judeţean a propus Ministerului Culturii includerea lucrărilor maestrului Corneliu Baba în categoria „fond” a patrimoniului cultural naţional mobil, alături de alte astfel de opere. Ministerul Culturii nu a răspuns până acum acestei solicitări.

Corneliu Baba s-a născut în anul 1906, la Craiova, şi a murit la vârsta de 91 de ani, la Bucureşti. Arta sa a fost apreciată atât în ţară, cât şi peste hotare.

Vizualizări: 688

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: