Înscrieri pentru Festivalul de copii „Filofteia Lăcătuşu”. Participanţi şi din străinătate!

Copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani se pot înscrie la Festivalul Internaţional de Folclor „Filofteia Lăcătuşu”, ediţia a V-a. Competiţia muzicală se va desfăşura la mijlocul lunii martie la Horezu, judeţul Vâlcea. La ediţia din acest an vor lua parte şi copii ai românilor stabiliţi peste hotare.

Festivalul este organizat de publicistul gorjean Dorin Brozbă şi se va desfăşura la Casa de Cultură „Constantin Brâncoveanu” din Horezu. Copiii care doresc să ia parte la preselecţii se vor putea înscrie până în data de 2 martie la Centrul de Informare Turistică Horezu, Muzeul Judeţean Gorj sau prin e-mail: [email protected]. Preselecţiile vor avea loc în localităţile cu cei mai mulţi participanţi.

Pentru ediţia din acest an vor fi selectaţi circa 30 de concurenţi. Opt vor fi din rândul comunităţilor de români din Ucraina, Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova, fiind primul an cu participare din afara graniţelor ţării.    

Bogdan Cioranu va fi preşedintele juriului, iar Vasia Oprea, din Slatina, în vârstă de 14 ani, va prezenta festivalul, fiind câştigătoarea ediţiei din 2017. Cu acest prilej îşi vor da concursul artiştii: Beatrice Băndoiu, Ana Maria Niţu, Luciana Ene, Iurie Levciuc (Ucraina), Larisa Ungureanu (Moldova), Dorel Mic (Serbia), Nicu Fîciu, şi alţii. Acompaniamentul va fi asigurat de Orchestra „Rapsodia Vâlceană”.

Cei mai talentaţi copii vor fi premiaţi de organizatorul evenimentului, partenerii săi şi de rudele artistei Filofteia Lăcătuşu. „Este singurul festival din ţară de rang internaţional destinat exclusiv copiilor cu vârste între 7 şi 13 ani. Ne-am propus să fie o sărbătoare frumoasă a copiilor”, a explicat Dorin Brozbă.  

Filofteia Lăcătuşu a fost prim-solistă a Ansamblului Artistic „Doina Gorjului”. S-a născut în localitatea Alunu, judeţul Vâlcea, iar primul loc de muncă l-a avut la policlinica din Horezu. Marea artistă a murit la vârsta de 29 de ani, la Bucureşti, în timpul cutremurului din 1977. Primele trei ediţii ale festivalului care îi poartă numele s-au desfăşurat în localitatea sa natală, iar din 2017 se organizează la Horezu.

Publicistul a lansat în urmă cu 11 ani şi o carte bibliografică a artistei, „Filofteia Lăcătuşu, un cântec stins la 30 de ani”, dar şi un album muzical.   

Vizualizări: 1,405

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: