Trei români decedați și cinci răniți în Ungaria

Trei români au decedat, iar cinci au fost răniți în accidentul rutier produs sâmbătă pe raza localității Szolnok-Ungaria, precizează Ministerul Afacerilor Externe. 

"Potrivit datelor obținute de Consulatul General al României la Szeged, în microbuzul implicat în accident se aflau 8 cetățeni români, dintre care trei cetățeni români au decedat și cinci cetățeni români au fost răniți. Cei cinci cetățeni români răniți au fost transportați la o unitate medicală din proximitate, pentru îngrijiri medicale. Unul dintre aceștia a fost externat, iar ceilalți patru au fost supuși unor investigații medicale amănunțite, starea lor de sănătate fiind stabilă. Menționăm că în cursul dimineții zilei de 26 noiembrie 2017, un consul s-a deplasat la unitatea medicală în care sunt internați cetățenii români, pentru a-i vizita și pentru a le acorda asistență consulară", precizează sursa citată.

MAE mai arată că pentru cetățenii români care au decedat în urma accidentului, oficiul consular a întreprins demersurile necesare pentru notificarea autorităților competente și a familiilor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite.

Consulatul General al României la Szeged gestionează cu prioritate cazul, menține în permanență legătura cu autoritățile locale, cu unitățile medicale în care se află internați cetățenii români și acordă întreaga asistență consulară, adaugă sursa citată.

Vizualizări: 3,198

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: