Trei zile de film la Târgu Jiu. Intrare liberă!

Proiecţiile Docuart, un eveniment cinematografic dedicat la această ediţie filmelor de(spre) artă, vor avea loc, în perioada 16-18 august, la Teatrul Dramatic „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu. O selecţie de astfel de filme, producţii româneşti şi străine deopotrivă, realizate în ultimii 3 ani, vor putea fi urmărite cu intrare liberă.

Proiecţiile Docuart debutează joi, 16 august, când spectatorii sunt invitaţi să se alăture evenimentului de la 19:30, odată cu proiecţia filmului Enescu Experience (R. Diana Iabraşu şi Alex Condurache), un documentar care se apleacă asupra turneului Stradivarius 2015 şi îi este dedicat lui George Enescu şi casei sale din copilărie, care se află la un pas de prăbuşire. De la 20:30 rulează povestea lui John Constantin Brâncuşi, cel ce se prezintă ca fiul marelui sculptor: În căutarea tatălui pierdut (R. Ionuţ Teianu).

Vineri, 17 august, însăşi arta filmului şi mărturii inedite despre munca regizorului Lucian Pintilie reies din documentarul Dosar Reconstituirea (R. Cornel Mihalache), iar mai departe, de la 20:30, registrul se schimbă pentru a-i face loc poveştii Teatrului-Muzeu Dali. Pentru prima dată, instituţia îşi deschide uşile pentru un tur ghidat chiar de vocea lui, în filmul Ultima Capodoperă a lui Dali (R. David Pujol).

Ultima proiecţie de sâmbătă, 18 august, o are în prim-plan pe Janis Joplin şi personalitatea ei artistică ambiţioasă, complexă, în anii în care trăieşte experienţa celebrităţii înainte să se stingă la doar 27 de ani. Janis: Little Girl Blue (R. Amy Berg) va putea fi urmărit de la 20:00.

Proiecţiile Docuart reprezintă un proiect al asociaţiei culturale Docuart, realizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu, şi îşi propune la această ediţie familiarizarea publicului cu producţii de film despre artă şi aducerea lor în medii culturale în care astfel de evenimentele culturale ajung rar.

Vizualizări: 1,138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: