Bâlci mare la Tismana, de Sf. Maria. Artiştii invitaţi!

Sărbătoare mare în oraşul Tismana, unde sunt aşteptaţi mii de oameni să ia parte la manifestările organizate de Sfânta Maria. Pe lângă tradiţionalul bâlci din pădurea Şarşori şi Festivalul cântecului, jocului şi portului popular, Mănăstirea Tismana îşi serbează hramul, mii de credincioşi fiind prezenţi la slujbe. O mulţime de artişti îndrăgiţi vor cânta, timp de două zile, la Tismana.

Manifestările de la Tismana vor debuta marţi, 14 august, cu preselecţiile pentru Festivalul cântecului, jocului şi portului gorjenesc. Festivalul se află la cea de-a 51-a ediţie şi reuneşte laolaltă tineri solişti vocali, instrumentişti şi dansatori. Cei mai talentaţi vor fi premiaţi. „Cred că este cel mai mare festival-concurs din judeţ. Cu premii de 7.000 de lei. Pot participa tineri cu vârsta între 15 şi 35 de ani la solişti vocali şi instrumentişti şi între 15 şi 60 de ani la întrecerea de dansuri, la care formaţiile vor fi cu minimum 6 perechi. De asemenea, va mai fi un concurs pentru cel mai autentic costum”, a declarat Marian Slivilescu, primarul oraşului Tismana.

Preselecţia, repetiţiile cu orchestra Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gojului” şi spectacolul-concurs vor avea loc marţi, 14 august, iar premierea va fi în dimineaţa zilei de 15 august. De asemenea, în cele două zile vor avea loc şi spectacole susţinute de artiştii invitaţi. Marţi seara, pe scena amenajată în centrul civic, vor cânta soliştii Marian Medregoniu, Victoriţa Lăcătuşu, Elisabeta Vasile, Andreea Andrei, Adi Ologu şi Valentina Macarie. Aceştia vor fi acompaniaţi de taraful maestrului Aurel Blondea.

Miercuri, de Sfânta Maria, de la ora 13:00, pe scena în aer liber din zăvoiul Şarşori va avea loc un spectacol susţinut de artiştii Ansamblului Artistic Profesionist „Doina Gojului”.

Mii de oameni sunt aşteptaţi să ia parte la manifestările ce se vor desfăşura în pădurea Şarşori. Vor fi prezenţi şi o mulţime de comercianţi, aproape 200. Unii dintre ei au venit încă de la sfârşitul săptămânii trecute. „Se vor organiza şase alei pe latura cărora vor fi amplasate loturile puse la dispoziţie de primărie agenţilor economici. Este un bâlci cu de toate, de la mâncare, terase, parcuri de distracţie, bunuri de larg consum. Încercăm să asigurăm tot ceea ce este necesar acolo, astfel încât să fie curăţenie, să asigurăm intervenţii dacă vor fi necesare. Vor fi prezenţi, după media anilor anteriori, în jur de 2.500-3.000 de oameni. O parte dintre ei vor merge şi la slujba de la Mănăstirea Tismana, pentru că este hramul mănăstirii, şi nu toţi vor fi în pădurea Şarşori”, a mai spus primarul oraşului Tismana.

La slujba de la Mănăstirea Tismana este aşteptat şi ÎPS Irineu, Mitropolitul Olteniei.

Vizualizări: 5,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: