Trei zile de sărbătoare la Băleşti. Programul manifestărilor!

Cetăţenii comunei gorjene Băleşti vor petrece în perioada 6-8 septembrie, de Zilele Comunei. Ediţia din acest an este una specială pentru comunitatea locală din Băleşti, fiindcă se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea localităţii.

Manifestările de Zilele Comunei Băleşti vor debuta joi, 6 septembrie, cu o şedinţă festivă a Consiliului Local. Cu acest prilej, câţiva foşti primari, viceprimari, profesori şi directori de instituţii vor primi câte o diplomă de merit din partea autorităţilor locale. „Vom face acest lucru deoarece comuna sărbătoreşte 50 de ani de existenţă în actuala configuraţie. Vor primi astfel de diplome toţi primarii din 1968 şi până astăzi, iar pentru cei care nu mai trăiesc vom trimite o diplomă familiilor lor”, a explicat Mădălin Ungureanu, primarul comunei Băleşti.

Tot joi, pe baza sportivă din satul Ceauru se vor desfăşura întreceri sportive, precum şi Campionatul Comunal de Minifotbal pe teren sintetic. Ulterior va avea loc şi un meci de fotbal dedicat micilor fotbalişti din localitate. Spre seară, pe scena ce va fi amenajată în vecinătatea stadionului din localitate vor urca artiştii formaţiei Dorinel Dinculeană şi alţi interpreţi locali, spectatorii fiind invitaţi să se prindă într-o horă a satului.

Ziua a doua a manifestărilor va debuta cu simpozionul istoric „Comuna Băleşti, leagăn de civilizaţie şi istorie”, eveniment dedicat împlinirii a cinci decenii de la înfiinţarea localităţii. Tot vineri vor fi inaugurate noua grădiniţă din satul Băleşti şi opera de artă „Strigătul” din zona Fântâna lui Coşbuc, realizată de artistul local Ion Mălăescu. Manifestările vor continua în zona special amenajată lângă stadionul din Ceauru cu Festivalul de datini şi obiceiuri „Zestrea Gorjenilor”, ediţia a IV-a, urmat de un spectacol de dans popular susţinut de Ansamblul „Brâuleţul”, dar şi un altul de dans modern, ce va fi oferit de elevii Şcolii Gimnaziale „Antonie Mogoş”. În încheiere va fi organizată o horă a satului, atmosfera fiind întreţinută de interpreţi locali.

Sâmbătă, la biserica din satul Ceauru va avea loc o slujbă religioasă dedicată sărbătorii „Naşterea Maicii Domnului”, iar 18 cupluri care împlinesc anul acesta 50 de ani de căsătorie vor primi diplome de fidelitate din partea autorităţilor locale şi vor petrece la un restaurant din localitate. Spre seară, manifestările vor continua pe terenul de lângă baza sportivă, cu spectacole susţinute de artiştii Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Emil Badea, Dumitru Vasilescu şi Ornela Pasăre.

Zilele Comunei Băleşti se vor încheia cu un grandios foc de artificii. Bugetul alocat de autorităţile locale pentru organizarea evenimentelor de Zilele Comunei a fost de 45.000 de lei. „N-am avut un buget mai mare decât anul trecut. Ne-am străduit din toate puterile ca cetăţenii comunei Băleşti şi invitaţii din alte localităţi care vor veni la Zilele Comunei să se simtă destul de bine şi să nu le lipsească nimic din ce şi-ar dori să aibă”, a spus primarul comunei Băleşti.

Vizualizări: 3,306

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: