Satul Brădiceni, o jumătate de mileniu de viaţă

Împlinirea a 500 de ani de atestare documentară a localităţii Brădiceni va fi marcată cum se cuvine de autorităţile locale din comuna gorjeană Peştişani. Cu acest prilej, în data de 8 septembrie, pe terenul de sport de la căminul cultural din Brădiceni, vor avea loc spectacole folclorice susţinute de artişti îndrăgiţi.

Începând cu ora 18:30, pe scenă vor urca artiştii Ileana Lăceanu, Diana Istudor, Elisabeta Vasile, Roberta Crintea, Adriana Popovici, Marian Stelea, Taraful Ciulei, Florin Badea, precum şi trupa Today. De la manifestări nu va lipsi nici Ansamblul Folcloric „Emilia Bubulac” din Peştişani. „Brădiceni este o localitate cu foarte multă istorie, care a dat mari oameni acestei ţări. În urmă cu 300 de ani era târg. A fost capitală de plasă. Plasa avea 17 comune arondate. Era cum este Târgu Jiu pentru Gorj. Şi târgurile de atunci, în înscrisurile austriece, este trecut ca şi burg, ceea ce înseamnă oraş. Trebuie să plătim tributul care se cuvine şi comunităţii din Brădiceni pentru însemnătatea ei”, a declarat Cosmin Pigui, primarul comunei Peştişani.

Împlinirea a jumătate de mileniu de la înfiinţarea localităţii Brădiceni va fi marcată prin mai multe evenimente ce vor avea loc pe plan local. Evenimentul coincide cu atelierele de poezie „Serile la Brădiceni”, ediţia a XXII-a, care se vor desfăşura în zilele de 7 şi 8 septembrie.

Vizualizări: 2,380

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: