Trimis în judecată pentru deratizarea mortală

Gorjeanul care a efectuat lucrări de dezinsecție și deratizare la mai multe blocuri din Timișoara, în urma cărora o mamă și doi copii au murit, a fost trimis în judecată.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au finalizat ancheta și au înaintat rechizitoriul instanței de judecată.

Ioan Sorin Buță a fost trimis în judecată în stare de arest la domiciliu, pentru trafic de produse sau substanțe toxice în formă continuată (trei acte materiale), ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

„În zilele de 15, 16 și 18 noiembrie 2019, inculpatul B.I.S., în calitate de administrator al firmei S.C. B.D. S.R.L. având ca obiect de activitate prestarea serviciilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, a efectuat activități de dezinsecție la trei imobile din municipiul Timișoara, ocazie cu care a folosit fără drept insecticidul „Delicia – Gastoxin”, sub formă de tablete, omologat în România de Ministerul Agriculturii ca produs de protecție a plantelor, conținând o substanță foarte toxică, respectiv fosfura de aluminiu (concentrație 56%), fără a deține autorizație de utilizare eliberată de către Autoritatea Națională Fitosanitară”, se arată în rechizitoriu.

Ioan Sorin Buță, care a fost reținut în urma tragediei, și ulterior plasat în arest la domiciliu, este absolvent al Colegiului Economic „Virgil Madgearu”, din Târgu Jiu. El s-a stabilit în Timișoara după ce a terminat studiile liceale. Firma sa, Bistim Dera SRL-D, funcționa din 2015, având un singur administrator și niciun angajat.

Bărbatul a recunoscut că a cumpărat substanța toxică de pe piața neagră.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Timişoara.

Vizualizări: 1,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: