A falsificat carduri în Cehia. Cum acționa gorjeanul!

A reușit să fie prins de autorități abia după șase ani de la condamnare. Este cazul unui bărbat de 40 de ani din orașul Rovinari. El a fost condamnat în Cehia, la cinci ani de închisoare, pentru falsificare de carduri bancare.

Cristian-Constantin Drăgulescu va fi adus în țară pentru a-și ispăși pedeapsa. El a fost judecat în lipsă și condamnat definitiv în august 2013. Bărbatul a fost însă arestat abia la sfârșitul lunii iulie 2019, pe teritoriul Marii Britanii. Acum se află încarcerat într-un penitenciar din Cehia. Rovinăreanul a cerut să fie adus în România, în vederea executării pedepsei privative de libertate de 1.826 zile de închisoare.

Bărbatul a comis faptele în urmă cu un deceniu. Împreună cu alți trei amici, condamnați în aceeași cauză, el s-a folosit de un dispozitiv de citire și înregistrare date carduri de plată pentru fabricarea unor carduri false. Acestea au fost folosite îndeosebi în anumite stații de carburanți, filate în prealabil.

„Prin introducerea ordinelor pentru tranzacțiile de plată prin intermediul cardurilor de plată false, condamnații au indus în eroare pe emitenții cardurilor de plată și, ca urmare, băncile au eliberat pentru achitarea serviciilor și a produselor în total suma de 485.118 CZK, iar alte prejudicii, în cuantum de 18.1181 CZK, au fost evitate numai pentru că s-a făcut blocarea la timp a cardurilor de plată”, potrivit sentinței de condamnare.

Mai mult, bărbatul a prezentat în diferite hoteluri din Praga, o carte de identitate falsă, eliberată pe numele unei persoane inexistente.

Drăgulescu a fost condamnat de statul ceh la cinci ani închisoare pentru săvârșirea a trei infracțiuni. Ele au corespondent în legislația română în infracțiunile de constituirea unui grup infracțional organizat, falsificare de titluri de credit sau instrumente de plată, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Curtea de Apel Craiova a decis, pe 27 aprilie, transferarea condamnatului Drăgulescu într-un penitenciar din România.

Vizualizări: 2,622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: