Trofeul „Meleaguri brâncușiene” a ajuns la Rovinari

Rovinăreanca Larisa Cârlugea a reușit să câștige marele premiu și trofeul Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene”, care s-a desfășurat, săptămâna trecută, la Târgu Jiu. Și alți tineri artiști din Gorj au luat premii importante în cadrul acestui festival de talie națională.  

Marea câștigătoare a celei de-a doua ediții a Festivalului Național de Muzică Populară „Meleaguri Brâncușiene” are 14 ani și este elevă a Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, la clasa de canto-muzică populară, coordonată de Emilia Drăgotoiu Nanu. Larisa Cârlugea a concurat împotriva altor 20 de tineri talentați din mai multe regiuni ale țării. Doar jumătate au plecat acasă cu un premiu. La secțiunea I, cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani, locul I a fost ocupat de Adelina Maria Dinu din județul Olt, locul II a fost adjudecat de Alina Arlesiana Agrijan din Cluj, iar pe locul III s-a clasat Cornelia Orleanu din Târgu Jiu. La Secţiunea II, cu vârsta cuprinsă între 16-25 ani, locul I a fost revendicat de Elena Andrada Betej din Târgu Jiu, locul II de Nicolae Balu din Alba, iar locul III de George Mărgineanu din Argeș.

Premiul special, oferit pentru autenticitatea costumului popular, a fost revendicat tot de Elena Andrada Betej din Târgu Jiu. „Scopul acestui festival-concurs a fost acela de a încuraja și de a contribui la descoperirea a cât mai multor talente, la promovarea și stimularea celor mai valoroase prezențe. Felicităm tinerii câștigători, dar şi îndrumătorii acestora, și le urăm succes pe mai departe”, a declarat Anamaria Alionescu, purtătorul de cuvânt al Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu, instituția organizatoare a evenimentului.

Vizualizări: 1,674

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: