Trucuri bio pentru o bucătărie curată, fără chimicale

Tot mai multă lumea caută detergenţi de vase ecologici, fără chimicale, care să nu afecteze nici mediul şi nici sănătatea. Există însă o serie de trucuri care vă pot face bucătăria să strălucească fără a folosi nici un fel de detergent ci doar produse bio din casă.

Vesela din sticlă se spală foarte simplu și fără soluțiile chimice din magazin.Este suficient să adăugați puțin oțet și sare în apa caldă şi vesela va deveni mai curată și mai transparentă.

Cratițile din aluminiu vor începe din nou să strălucească în interior, dacă veți fierbe în ele apă cu coji de cartofi, coji de mere sau cu soluție de apă cu oțet.

Cratițile emailate, care cu timpul au devenit întunecate la culoare sau care s-au ars, le puteți fierbe cu apă, adăugând o lingură de bicarbonat de sodiu. Apoi spălați-le bine cu apă fierbinte. Pentru a preveni întunecarea ulterioară, le fierbeți o dată în lună şi cu soluție de oțet.

În interior, frigiderul se pală foarte bine cu soluție de bicarbonat de sodiu. Puneţi 4 linguri de bicarbonat la 1l de apă, aplicați și ștergeți.

Fierbeți puțin săpunul de rufe, cel tradiţional, în cratița care s-a ars. O veți spăla foarte ușor mai apoi cu un burete.

Dacă ați dat laptele în fiert și acesta a curs pe aragazul fierbinte, presărați locul cu sare și acoperiți-l cu hârtie de copt umedă. Mirosul neplăcut nu se va răspândi şi se va curăţa apoi uşor.

Mașina de tocat carne se va spăla mai simplu dacă la sfârșit dați prin ea un cartof crud.

Paharele din sticlă nu se vor strica de la lovituri ușoare dacă le puneți într-un vas cu apă rece, o încălziți încet până dă în clocot și le lăsați în apa fierbinte să se răcească.

Vizualizări: 996

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: