Trucuri care fac hainele să arate ca noi

Pentru ca hainele să nu pară vechi sau uzate odată cu trecerea timpului, este important să acordăm mai multă atenție spălării și îngrijirii acestora.

Cu toate că mulți dintre noi amestecăm rufele,  este  recomandat să le sortezi înainte de spălare în funcție de culoare și material.

Trebuie să-ți îngrijești hainele în mod corespunzător, lucru care este foarte simplu. Există o serie de trucuri ce fac hainele să arate ca noi.

1. Elimină imediat petele

Pătăm adesea hainele cu mâncare sau cu substanțe cu care lucrăm zi de zi. Este important să eliminăm imediat aceste pete. În caz contrar, îndepărtarea lor va fi imposibilă.

2. Sortează rufele înainte de spălare

Mulți oameni pun prosoapele, lenjeriile, cămășile și blugii împreună la spălat. Aceasta este o mare greșeală, deoarece fiecare articol de îmbrăcăminte necesită îngrijire diferită, în funcție de materialul și culoarea lui.

3. Alege în mod corect programul mașinii de spălat

Majoritatea mașinilor de spălat ne permite selectarea programului de spălare pentru hainele noastre, fie pentru rufe delicate, foarte murdare, hăinuțe de bebeluși, prosoape și altele. Pentru a pune în practică aceste trucuri ce fac hainele să arate ca noi, asigură-te că programul ales este cel recomandat. Ține cont de durata acestuia, cantitatea de apă folosită, temperatura și de folosirea detergenților și a înălbitorilor.

4. Elimină petele de deodorant de pe haine

Petele de deodorant fac ca hainele să capete un aspect murdar. În plus, acestea vor conferi hainelor un miros urât. De aceea, este foarte important să elimini petele de deodorant. Amestecă puțin bicarbonat de sodiu cu zeamă de lămâie și freacă pata. Lasă amestecul să acționeze câteva minute. După aceea, spală hainele așa cum o faci de obicei.

5. Ai grijă la folosirea fierului de călcat

În ceea ce privește fierul de călcat, acordă atenție temperaturii și funcțiilor pe care acesta le are, fiindcă fiecare material are o rezistență diferită. Verifică întotdeauna eticheta hainelor, ea îți va oferi informațiile necesare pentru îngrijirea corespunzătoare a articolelor vestimentare.

Vizualizări: 1,604

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: