Solicitările producătorilor agricoli către primăriile din zona Motru

Micii producători agricoli din zona Motru a județului Gorj și-au făcut un grup pe facebook atât pentru a ajunge mai ușor la clienți, dar și pentru a expune problemele cu care se confruntă.

Laurențiu Pescaru, administratorul grupului “Mâncam sănătos - producători locali zona Motru”, a făcut un apel către primăriile din zona Motru, să pună la dispoziție linii telefonice pentru a informa oamenii care doresc să devină producători despre pașii necesari pentru a intra în legalitate ca mic producător, deoarece foarte mulți oameni au activități legumicole, activități de creștere a oilor, porcilor, caprelor, vitelor, pasărilor și au excedent de produse pe care ar dori să îl vândă.

“Rog Primăria Motru să faciliteze accesul în Piața Nouă cu preponderență micilor producători reali, tocmai pentru a vedea că sunt susținuți și încurajați și eventual chiar o scutire de taxe în piață măcar pe o perioadă de câteva luni de zile”, este o altă solicitare.

Micii producători vor să știe și cum pot procura certificatul de producător și dacă se poate facilita obținerea lui online, telefonic si prin deplasarea echipelor din primării acasă la oamenii care își doresc începerea acestei activități. “Rog autoritățile să nu posteze ghiduri generale, ci măsuri aplicate de fiecare primar sau funcționar al primăriei în parte, pe raza localității dumnealui. Rog primăriile să pună la dispoziție, dar nu numai, ci să și ajute oamenii simpli la întocmirea actelor pentru obținerea de subvenții sau chiar fonduri rambursabile sau nerambursabile, să îi pună pe oameni în legătură cu băncile care oferă credite pentru producători”, mai arată sursa citată.

Vizualizări: 2,019

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: