Sfaturi naturale pentru a vă curăța mașina de spălat cu costuri zero

Mașina spălat rufe trebuie întreținută periodic, cu ajutorul unor trucuri naturale simple, din mai multe motive. Atunci când este curățată în mod corespunzător, funcționează mai bine și consumă mai puțină energie electrică și, de asemenea, durează mai mult.

Calcarul este un inamic major al mașinii de spălat și al rufelor. La fel mucegaiul, reziduurile de detergent și de balsam de rufe și bacteriile: acestea deteriorează mașina de spălat, reduc durata de viață a acesteia și au un impact negativ asupra prospețimii, mirosului și calității rufelor spălate.

Mașina de spălat Arctic - oferte

Pentru ca mașina de spălat rufe să funcționeze corect, să consume mai puțină energie și să spele bine, aceasta trebuie curățată, ca toate aparatele electrocasnice. Având în vedere natura delicată a funcției sale și utilizarea frecventă pe care o facem. Iar pentru a face o treabă simplă, eficientă și în același timp ieftină, alegeți întotdeauna calea curățeniei prin metode naturale (cu excepția cazului în care este vorba de uzură și murdărie acumulată de prea mult timp). În plus, este important să se facă distincția între diferitele părți ale mașinii de spălat care trebuie curățate, și anume ușa, tamburul, filtrul și garnitura.

Sfaturi simple și ecologice pentru o mașină spălat rufe curată

Cum se curăță exteriorul și ușa

Pentru a curăța pereții exteriori și ușa, folosiți un detergent spray sau faceți o soluție de apă și oțet sau apă și bicarbonat. Îndepărtați excesul cu un burete moale. O altă soluție eficientă pentru carcasa exterioară și ușă este 100 ml de oțet alb, 500 ml de apă, 4 picături de ulei esențial de lămâie, 1 lingură de săpun lichid și 1 lingură de bicarbonat de sodiu, toate acestea se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Pulverizați soluția pe geamul ușii și pe pereții mașinii de spălat și ștergeți cu un burete neabraziv: veți obține o curățenie de invidiat.

Cum se curăță tamburul

O dată pe lună, faceți o spălare în vid, punând un pahar de oțet de mere sau de vin alb în tambur la o temperatură ridicată pentru a dezinfecta mașina spălat rufe și a elimina orice bacterie. Turnați puțin oțet în tambur și adăugați bicarbonat pentru a contracara mirosurile neplăcute. O dată la trei luni puteți planifica o spălare pe programul pentru bumbac, lăsând sertarul deschis. Când apa umple sertarul, adăugați oțet alb. Apoi începeți ciclul și opriți-l. Lăsați oțetul să-și facă treaba, apoi terminați spălarea fără apă. Dacă vrei ca tamburul mașinii tale de spălat rufe să miroasă bine tot timpul, poți adăuga oțet de mere cu câteva picături de ulei esențial de lavandă sau de lămâie atunci când îți speli hainele: amestecul previne acumularea de calcar și, de asemenea, face hainele foarte moi. Puteți, de asemenea, să parfumați tamburul pulverizând o soluție de apă și lămâie.

Cum se curăță garnitura

Garnitura este o parte foarte delicată a mașinii de spălat, deoarece în interior se acumulează multă murdărie și apa stagnează, generând un miros puternic. În plus, bacteriile și mucegaiurile proliferează în interiorul garniturii, ceea ce este dăunător nu numai pentru mașina în sine, ci și pentru igiena hainelor care se spală.

Mașina de spălat Arctic –idei & reviews

Garnitura poate fi curățată cu o pastă de oțet, lămâie și bicarbonat de sodiu, care trebuie amestecată până când devine cremoasă și apoi trecută peste partea de cauciuc. Pasta trebuie să se lipească de cauciuc pentru a asigura o bună curățare. Puteți, de asemenea, să curățați garnitura cu lichid de spălat dizolvat în apă călduță și apoi să tamponați părțile de cauciuc. Apa cu oțet este, de asemenea, un bun aliat și poate fi frecată cu o periuță de dinți veche pe părțile care urmează să fie curățate.

Cum se curăță filtrul

Filtrul poate fi curățat mai rar decât celelalte părți ale mașinii de spălat, adică o dată pe an. Când urmează să faceți acest lucru, închideți apa și, bineînțeles, nu lăsați mașina spălat rufe în funcțiune. Atunci când curățați filtrul, este o idee bună să aveți un bol mic care să poată reține apa murdară și diverse reziduuri. Filtrul trebuie spălat sub jet de apă curentă și frecat cu o periuță de dinți și o pastă de bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta reziduurile de calcar și murdărie. De asemenea, puteți înmuia filtrul în apă și oțet pentru a-l curăța mai bine.

Cum să curățați o mașină spălat rufe cu încărcare superioară

Dacă aveți o mașină de spălat cu încărcare prin partea superioară, porniți o spălare uscată la temperatură ridicată și opriți-o imediat ce apa umple tamburul. Când se întâmplă acest lucru, adăugați 100 ml de oțet alb și reporniți programul, astfel încât apa fierbinte să se amestece cu oțetul. Lăsați acest amestec în tambur timp de aproximativ o oră, apoi puneți din nou mașina de spălat în funcțiune. La sfârșitul spălării, umpleți tamburul cu apă clocotită și un litru de oțet și repetați operațiunea inițială. Curățați-vă mașina de spălat cu încărcare prin partea superioară cel puțin o dată pe an.

Vizualizări: 3,810

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: