Trump nu are aprobare să declare război Iranului

Administraţia Donald Trump nu are aprobarea Congresului pentru a lansa o acţiune militară împotriva Iranului, a afirmat joi seară Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, potrivit Mediafax.

Nancy Pelosi, unul dintre liderii Partidului Democrat (opoziţie), a afirmat că este mulţumită că Donald Trump pare să prefere o abordare diplomatică în criza cu Iranul.

Administraţia Trump a refuzat până acum cererile de a oferi informaţii Congresului despre criza nucleară iraniană.

"Este vorba de o abordare care nu este corectă, întrucât avem responsabilităţi, în Constituţie, responsabilitatea de a declara un război aparţine Congresului, deci, consilierii prezidenţiali sper că vor admite că nu au nicio aprobare pentru a merge înainte", a argumentat Nancy Pelosi.

Marea Britanie este de acord cu SUA şi consideră că Iranul reprezintă o ameninţare din ce în ce mai mare şi va lucra îndeaproape cu aliatul său în această privinţă, a anunţat ministrul de Externe Jeremy Hunt, conform Reuters.

Statele Unite şi-au rechemat personalul diplomatic neesenţial din Irak, invocând o ”ameninţare iminentă” în ”legătură directă” cu Iranul vecin, însă Donald Trump şi-a reiterat îndemnurile la dialog, în pofida escaladării tensiunilor.

Vizualizări: 1,035

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: