Theresa May își pregătește demisia

Premierul britanic Theresa May este pe punctul de a-şi programa retragerea din funcţie, susţine miercuri un jurnalist de la cotidianul The Sun, citat de Reuters.

"Înţeleg că Theresa May este acum aproape de stabilirea unui calendar pentru plecarea de la Nr. 10 (Downing Street Nr. 10 - reşedinţa oficială a prim-ministrului Regatului Unit - n. red), fie că Brexit-ul are loc, fie că nu", a scris pe Twitter editorialistul politic al ziarului, Tom Newton Dunn.

"Prietenii lui Graham Brady (parlamentar conservator - n. red.) spun că el a avut 'o conversaţie foarte productivă' cu ea, la Nr. 10, ieri, iar acum aşteaptă opinii ferme din partea ei - care ar putea sau nu să vină la timp pentru întrunirea Comitetului 1922 (grupul parlamentar al Partidului Conservator din Camera Comunelor - n. red.) de astăzi de la ora 5 p.m.", arată Dunn.

Purtătorul de cuvânt al premierului a reacţionat reafirmând că May îşi va respecta angajamentul de a demisiona după încheierea "primei faze" a retragerii Regatului Unit din Uniunea Europeană, respectiv după votarea acordului privind Brexitul de către Camera Comunelor.

Vizualizări: 1,439

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: