Tudorel Toader: A venit vremea clarificărilor la DNA

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat luni dimineața că "a venit vremea clarificărilor la DNA", susținând că a atras atenția ca activitatea acestei instituții să se desfășoare în limite constituționale.

"Eu cred că a venit vremea clarificărilor la DNA. Prin raportul acela pe care l-am prezentat destul de amplu referitor la anchetarea modului de adoptare a OUG 13, eu am tras un puternic semnal de alarmă vizavi de activitatea DNA și am subliniat nevoia imperativă ca activitatea DNA-ului să se desfășoare în limite constituționale. Susținem cu toată convingerea continuarea luptei împotriva corupției, dar vă rog să reținem că lupta împotriva corupției nu înseamnă numai DNA, nu înseamnă numai aplicare de pedepse și condamnări. Deci înseamnă, în primul rând, prevenirea săvârșirii faptelor de corupție, urmând ca norma penală să fie ultima soluție. Și prin pachetul de legi privind Justiția, veți vedea că vom propune măsuri de consolidare a luptei împotriva corupției", a spus Tudorel Toader, la sediul Ministerului Justiției.

Ministrul Justiției cere verificarea activităţii manageriale la DNA şi la Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție. Acestea nu au mai fost evaluate de zece ani, a explicat Tudorel Toader la o dezbatere privind pragul la abuzul în serviciu. "Am sesizat Inspecția Judiciară a CSM pentru a face evaluări de fond privind activitatea managerială la DNA, pe de o parte, la Ministerul Public - Parchetul de pe lângă ÎCCJ, pe de altă parte. De ce anume? Pentru că la cele două autorități nu au fost făcute evaluări de fond din 2007, adică de zece ani de zile. Vom propune măsuri de consolidare a luptei împotriva corupției", a declarat Tudorel Toader. (A.A.)

Vizualizări: 2,233

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: