Turburea: Schela de petrol se închide. Ce solicită primarul

Schela de petrol din Turburea va fi închisă în acest an. Peste 50 de oameni vor rămâne șomeri. Autoritățile vor să obțină de la investitori terenul și clădirile cu titlu gratuit. Vor să atragă acolo un alt investitor mai profitabil pentru comunitate.

Dacă în urmă cu trei decenii peste o mie de persoane lucrau la schela de petrol din Turburea, în prezent doar 52 de oameni mai sunt pe statele de plată. Și aceștia vor rămâne șomeri pentru că afacerea va fi închisă. “Cei de la petrol au o stație pentru prelucrarea gazelor în comuna Turburea. Erau, pe timpul comuniștilor, 1.200 de angajați. Acum mai sunt vreo 52 de oameni acolo. Se va desființa. Vor pune lacătul pe ușă în două luni. Plăteau către UAT vreo 380 de milioane de lei vechi pe an. Era o sumă, dar nu era o sumă mare. La o primărie, orice leu e binevenit”, a anunțat primaru Ion Bîrcă, la Accent TV.

Ca să nu iasă cu mâna goală din această afacere, edilul Bîrcă le-a propus investitorilor să doneze autorităților terenul și clădirile în care au avut activitate. „Nu stau cu mâinile încrucișate nici eu. Cum vor pleca, cum vom demara o situație să încercăm cu cei de la Avicola să facem ceva acolo ori găsim altceva. Sigur vom găsi ceva mult mai bun și benefic pentru comuna Turburea. O să le solicit să ne lase acele clădiri, pentru că dumnealor, ca să dărâme acele clădiri, o să trebuiască să depoziteze materialul, o să plătească mâna de lucru, o cheltuială mare ca să redea suprafața de pământ ca și arabil. Vorbim de vreo 15 hectare. Așa ne-au dat și sediul Petrom, cu titlu gratuit”, a mai adăugat edilul din Turburea.

Vizualizări: 2,513

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: