Bătrânica din Motru, apărată și de Principesa Margareta

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a avut o reacție emoționantă cu privire la cazul femeii de 83 de ani din Motru, îngrijitoare la o grădiniță din Motru, care a fost concediată după ce cazul ei a fost prezentat în presă. 

"Etichetarea bătrânilor noștri reprezintă o mentalitate împotriva căreia ne-am propus să luptăm. Bătrânii de azi sunt tinerii de ieri, iar bătrânii de mâine suntem noi. Cazul doamnei Sofia Chițoran, care, la 83 de ani, făcea curățenie la o grădiniță și a fost concediată după ce povestea a ajuns în presă, ne arată cum sunt adeseori tratați și judecați vârstnicii, în alb și în negru. Fie ca neajutorați, fie răi sau lacomi, fie ca victime ale sistemului, fie ca cei care profită de sistem. Doamna din poveste muncea la o grădiniță de 40 de ani, pe un salariu nesemnificativ pentru că iubea copiii și era iubită. A fost concediată, fără să conteze motivația și dedicarea ei, ci doar opinia nedreaptă a altora", a fost mesajul Fundației.

Fundația arată că apreciază în mod special vârstnicii care aleg sa fie utili și să își valorifice experiența și pasiunile, care lucrează după vârsta pensionării, ori care devin voluntari la centre after-school sau în spitale. "Avem tendința să-i privim pe bătrâni ca pe o categorie aparte de oameni și să-i judecăm greșit", este mesajul Fundației.

Vizualizări: 3,105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: