Investiții la spital de teamă să nu rămână fără acreditare

Cosmin Popescu nu se teme deloc de avertizările venite de la ministrul Sănătății. Șeful Consiliului Județean Gorj promite să remedieze toate problemele care au fost constatate de Corpul de Control și nu își face griji că unitatea medicală ar putea rămâne fără acreditare. În acest an, unitatea medicală va beneficia de investiții, în primă fază, de 7 milioane de lei.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus clar și răspicat că vrea să propună retragerea acreditării spitalului din Târgu Jiu, îngrozită că nu sunt respectate regulile de igienă și că lipsesc circuitele conforme, așa crescând riscul de infecții nosocomiale. „Eu vă pot asigura că Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu nu i se va retrage acreditarea. Avem acreditarea valabilă până în 2021. Așteptăm și concluziile raportului de control al Ministerului Sănătății. Dacă sunt anumite inadvertențe din punct de vedere tehnic, din punct de vedere medical, din punctul de vedere al circuitelor, le vom remedia”, a fost promisiunea lui Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.

Popescu a adăugat că primele investiții au demarat deja. Secția Pediatrie a intrat în reabilitări și urmează alte trei care vor fi modernizate în acest an. 7 milioane de lei se vor investi în aparatură și mobilier. „O spun ferm și convins că spitalul nu va avea probleme în ceea ce privește retragerea acreditării. Am făcut o listă de investiții. Pediatria era o prioritate. Deja se lucrează. Termenul de finalizare este iunie, anul acesta. Doamna ministru a spus, în fața Consiliului Medical, că tot ce înseamnă aparatură, mobilier va fi asigurat din fondurile Ministerului Sănătății. Avem o listă de investiții, anul acesta, de aproximativ 7 milioane de lei. 4 milioane de lei pe care îi vom investi în aparatură, sunt două aparate de radiologie imagistică, 15 paturi la ATI pentru că unele sunt uzate și în jur de 130 de paturi pentru dotarea secțiilor care vor intra în reabilitare: Secția de Cardiologie, Endocrinologie și Obstetrică-Ginecologie. Bugetul este mic, suntem un județ mic, dar tot ce avem bani pe investiții, vom canaliza către spital”, a încheiat Cosmin Popescu.

Vizualizări: 1,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: