Turcan explică de ce nu au primit profesorii măști de protecție

Vicepremierul Raluca Turcan, prezent marți la Târgu Jiu, a explicat de ce profesorii nu au primit măști de protecție, dar nici elevii. Aceasta spune că cei care se află la guvernare au avut ca grup țintă doar persoanele defavorizate, iar cei care își permit pot să-și cumpere măști și dezinfectant.

Acordarea măștilor de protecție pentru elevi și profesori a fost tot timpul pusă sub semnul întrebării. Înainte de începerea noului an școlar, Guvernul a anunțat faptul că profesorii nu vor primi aceste echipamente de protecție, iar, legat de acest lucru, liderul PNL Gorj, Dan Vîlceanu a făcut afirmația care a șocat: ”De ce aș cumpăra la profesori mască?”.

Acum, vicepremierul Turcan explică situația și spune că de fapt au fost alocați bani, dar numai pentru cei defavorizați. ”Noi am avut discuții foarte multe și cu reprezentanții sindicatelor și cei ai elevilor sau studenților. Am informat și reprezentanții structurilor asociative pentru autoritățile locale. Am pus la dispoziție 175 de milioane de euro pentru a fi decontate achizițiile pentru măști de protecție, dezinfectanți, tablete și alte echipamente electronice pentru predarea online.  În același timp, am alocat bani și pentru unitățile care nu sunt colectate la rețeaua de apă pentru achiziționarea unor containere sanitare pentru copii. Soluția Guvernului a fost aceea de a pune la dispoziție bani pentru achiziții făcute rapid de către beneficiari, astfel încât, în școală, copiii dezavantajați și profesorii care nu-și permit să poată avea acces la măști”, a spus Raluca Turcan, vicepremierul României.

Raluca Turcan a mai afirmat în cadrul conferinței de presă susținută la Târgu Jiu că la Prefectura Gorj au ajuns peste 1 milion de măști de protecție pentru persoanele defavorizate.

”Vreau să vă anunț că la Prefectură au ajuns cele aproximativ 1 milion de măști pentru categoriile defavorizate din județul Gorj și începe distribuția acestora în urma anchetelor sociale”,  a mai spus Turcan.

Vizualizări: 786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: