Turişti blocaţi în cabane

Zile de foc pentru salvamontiştii gorjeni. Aceştia au fost solicitaţi la mai multe cabane din Rânca, unde s-a luat curentul, iar oamenii au rămas, cu copii mici, în beznă şi în frig. Salvatorii montani le-au dus mâncare şi motorină pentru a porni generatoarele de energie electrică. Un alt apel a venit pentru căutarea a doi bătrâni care locuiesc la munte, în Plaiul Bumbeştenilor.

Intervenţiile nu au fost deloc uşoare. Zăpada este foarte mare în zona montană. În Defileul Jiului, stratul de omăt este de aproape un metru, iar, în unele locuri, sunt copaci căzuţi, fapt ce îngreunează misiunea salvatorilor. „Am pornit în căutarea a doi bătrâni. Locuiesc la un conac în Plaiul Bumbeştenilor. Nu au mai luat legătura cu familia, iar rudele s-au speriat, ne-au alertat pe noi. Au plecat şase salvamontişti să-i caute. Au ATV-uri cu şenile, schiuri pentru că acea potecă de acces către conac este blocată. Zăpada este între 70-100 de centimetri. Sunt şi mulţi copaci prăbuşiţi de zăpadă. Vor ajunge mai greu. Sperăm să fie găsiţi teferi”, a transmis Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.

Salvamontiştii au avut de lucru şi la Rânca. Staţiunea a fost paralizată şi a fost îngropată în zăpadă. „Au mai fost intervenţii la Rânca unde proprietarii unor cabane au rămas fără curent, fără căldură şi ne-au solicitat sprijinul. Am dus alimente şi combustibil pentru generatoare pentru că oamenii nu puteau să iasă din cabane din cauza zăpezii. Nu aveau nicio cale de acces. A fost şi o familie cu doi copii mici, de doi ani. În aceste două zile de vreme rea, salvamontiştii gorjeni au avut patru intervenţii”, a mai explicat Cornoiu.

Galerie foto


Vizualizări: 1,649

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: