Turiști inconștienți, pe Transalpina. Salvați de la îngheț!

Trei turiști s-au aventurat cu mașina în noaptea de vineri spre sâmbătă pe Transalpina, deși drumul este închis an de an pe perioada iernii. Jandarmii postului montan Voineasa au intervenit pentru salvarea lor, pe viscol și pe o temperatură extrem de scăzută. Erau minus 17 grade Celsius.

Echipajul de jandarmerie din cadrul Postului montan de jandarmi Voineasa a fost solicitat vineri seara, printr-un apel 112, să intervină pentru trei persoane aflate în dificultate în zona Obârșiei Lotrului.

Turiștii plecaseră de la Obârșia Lotrului și intenționau să ajungă în localitatea Șugag din județul Alba. Astfel, în jurul orelor 23.00, jandarmii au fost solicitați să intervină în sprijinul lor, deoarece, din cauza condițiilor meteo nefavorabile și a stratului de zăpadă foarte mare au rămas blocați cu autoturismul și nu mai puteau înainta.

"Ajuns la fața locului, echipajul de jandarmerie a verificat dacă persoanele au nevoie de ajutor medical și a început de îndată să deszăpezească autoturismul. Viscolul puternic, temepraturile negative de -17 grade și stratul generos de zăpadă au făcut ca intervenția jandarmilor să fie foarte dificilă, aceștia reușind să scoată autoturismul din zăpadă abia la ora 03.00 dimineața", arată Inspectoratul de Jandarmi Județean Vâlcea.

Turiștii, două femei și un bărbat, au fost conduși de către jandarmii montani în Obârșia Lotrului, unde cu ajutorul acestora au fost cazați la o pensiune pentru a petrece noaptea în siguranță, iar autoturismul a rămas la locul incidentului, urmând să fie tractat a doua zi.

Drumarii au lansat un nou apel către șoferi să respecte indicatoarele rutiere: "Revenim cu apelul către conducătorii auto să respecte semnificația indicatoarelor de "accesul interzis", montate încă din luna noiembrie 2019, și să nu-și pună viața în pericol, atât pe a lor cât și pe a celor care trebuie să intervină în sprijinul lor".

"Noaptea trecută, un grup de trei persoane, ce se deplasa cu un autoturism, a încercat să meargă dinspre Obârșia Lotrului spre Sebeș pe DN 67C. Aceștia nu au ținut cont de indicatoarele care semnalizează faptul că acest sector de drum este închis în această perioadă a anului, au ocolit parapetele, care are rolul de a interzice accesul, și au ramas blocați până la interventia autorităților", a comunicat Direcția Regională de Drumuri Craiova.

Vizualizări: 5,526

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: