Turiştii luptă cu troienele să ajungă la casa lui Tudor Vladimirescu

Casa Memorială ”Tudor Vladimirescu” din comuna Vladimir a fost dată uitării. Monumentul istoric este sub zăpadă de mai multe zile, semn că nimănui nu-i pasă de patrimoniul cultural din zonă. Un cititor al ziarului susţine că supraveghetorul recent angajat de muzeu nu se prezintă la serviciu, dovadă fiind zăpada fără urme de paşi din curtea casei memoriale.

Muzeul Judeţean a angajat recent un supraveghetor care să se ocupe de întreţinerea și curățenia monumentului istoric. Situația nu tocmai plăcută pentru autoritățile culturale județene a fost sesizată și de cetățenii din alte comune care au venit la Vladimir, pentru a participa la înmormântarea învățătorului Nicolae Diaconescu și care ar fi vrut cu această ocazie să viziteze și casa memorială. Troienele de zăpadă din curte nu au permis însă această vizită.
Persoana angajată de Muzeul Județean să supravegheze casa memorială și să se ocupe de întreținerea ei este Ionuț Firescu, despre care sursele ziarului spun că este patron în comuna vecină, Jupânești. Contactat telefonic, directorul Muzeului Județean, Dumitru Hortopan, în subordinea căruia se află Casa Memorială ”Tudor Vladimirescu”, a spus că Firescu a fost angajat cu data de 3 ianuarie și că se prezintă zilnic la serviciu. ”Domnul Firescu Ionuț a fost angajat pe postul de supraveghetor în data de 3 ianuarie, practic atunci a început activitatea. Dânsul își face treaba, sarcinile lui sunt de a primi vizitatorii, să mențină curățenia, să dea bilete, suveniruri, ghidaj. Programul acestuia este între orele 9.00-17.00, ziua de luni liberă”, a spus Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Județean Gorj.
Fotografiile primite pe mailul redacţiei arată însă că pentru un vizitator ar fi imposibil să ajungă la casa lui Tudor, câtă vreme nimeni nu a făcut măcar o potecă în zăpadă.

Galerie foto


Vizualizări: 1,703

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: